"Banii sunt puțini. Vreau și spor de pantă." Declarații incredibile făcute de polițiști corupți

"Banii sunt puțini. Vreau și spor de pantă." Declarații incredibile făcute de polițiști corupți
Foto: observator.ro

O rețea de polițisti, agenți de pază și persoane civile a fost destructurată de către Parchetul Tribunalului Constanța. Se pare că aceștia acționau în furturi din Portul Constanța, transmite money.ro.

34 de persoane au fost trimiși în judecată pentru diferite acuzații, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Gruparea era specializată în sustragerea fierului vechi din Portul Constanța. Polițiștii aveau rolul de a le asigura protecția celor care furat fierul din port.

”Ideea generală este că grupul de hoți acționa organizat, protejat, coordonat de către polițiști și agenții de pază. Știau tot ce se întâmplă cu programul trenurilor, controalele colegilor polițiști care nu erau cuprinși în activitate, știau absolut tot ceea ce se întâmpla. Știau dinainte, știau unde să fie, pentru că știau unde se controlează. Se furau mii de kilograme din tot felul de mărfuri ușor vandabile, care mai târziu se valorificau, iar beneficiul se împărțea. Polițiștii, spunem noi, aveau un adevărat abonament la mită. Într-o interceptare, unul dintre poliţişti îi spune unui hoţ: «Banii sunt puţini. Vreau şi spor de pantă. Era o diferență dacă te las la drum drept sau în pantă, unde erai mai vizibil, deci pericolul era mai mare». Se vorbea de pericolul de vizibilitate. Aşa creştea preţul. Cam asta era raţiunea”, a precizat procurorul Teodor Niță.

Se pare că, potrivit aceluiași Teodor Niță, dosarul a fost deschis în urmă cu 3 ani, iar pe parcursul acestor zile, polițiștii aveau "abonament la mită".

„Au fost date zeci de spargeri. Cauza este mult mai complexă. Hoţii din acest dosar sunt suspectați şi pentru comiterea altor zeci de spargeri de pe raza municipiului Constanţa“, conform procurorilor.
Hoții au fost cercetați și pentru zeci de spargeri pe raza municipiului Constanța. În această speță ei au fost și condamnați. „Este o grupare infracțională care opera aproape «ireproșabil». O parte din hoți se află după gratii, pentru alte cauze, la fel și polițiștii. Unii dintre civili au fost trimiși în judecată în lipsă. Polițiștii sunt de la patru structuri“, a adăugat Niță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:32 - Traian Băsescu a mers să voteze pentru prezidențiale: „Sunt convins că românii vor ieși la vot și vor alege bine” / „Să știți că nu mă duc în Congo, doar am amenințat” (VIDEO)
11:03 - Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că, astăzi, nimeni nu o să-și facă bagajul să plece în altă țară. Iubesc țara asta și continui să lupt pentru ea” (VIDEO)
10:52 - Un tânăr din Vâlcea a fost amendat și a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii după ce și-a decorat autoturismul cu luminițe LED
10:45 - Un polițist de frontieră s-a împușcat în cap. Urma să efectueze paza la o secție de votare din Giurgiu
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)