Bani în plus la salariu / Bugetarii care vor primi mai mulți bani de luna viitoare

Bani în plus la salariu / Bugetarii care vor primi mai mulți bani de luna viitoare
Sursa Foto: Profimedia

Vești bune pentru cadrele didactice! Deși problema salariilor din educație persistă, profesorii încă mai au restanțe din anii trecuți. Așadar, ei vor primi diferențele pentru dirigenție din perioada 2018-2021, potrivit romaniatv.net.

Cadrele didactice vor primi bani în plus la salariu

În perioada ce urmează, oamenilor de la catedră ar trebui să li se vireze în conturi suma de 122 de lei brut, bani în plus la salariu.

Deși suma nu este una uriașă, se pare că aceasta va fi virată în mai multe tranșe, pentru a nu exista probleme la bugetul alocat pentru educație. Profesorii se simt ironizați de această inițiativă și vor ca lucrurile, din punct de vedere financiar, să se reglementeze și pentru ei, relatează sursa citată.

Deși încă nu sunt divulgate prea multe informații despre salariile cadrelor didactice, profesorii vor primi diferențele din anii trecuți în perioada următoare, anunță romaniatv.net.

Tot mai mulți profesori aleg să plece de la catedră

Cu pași lenți și încă lipsiți de siguranță, oficialii statului încearcă să aducă salariile cadrelor didactice la nivelul economic actual, însă nemulțumirile din rândul celor care lucrează din învățământ cresc de la an la an. Mulți dintre profesori aleg să plece din învățământ din cauza instabilității și a salariilor mici.

„Am decis să plec din învățământ acum câțiva ani și încă nu regret decizia făcută. Într-adevăr, era destul de lejer programul la școală, cu multe zile libere, însă salariul și faptul că an de an trebuia să îți cauți de muncă era teribil. Am aflat acum că trebuie să primesc ceva bani pentru anii trecuți că am fost diriginte. 122 de lei brut, vă dați seama, eu când am auzit am izbucnit în râs. Nici măcar nu-i primim pe toți odată. Este incredibil ce se întâmplă în țara asta”, povestește un fost profesor.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va lua măsuri fiscale pentru a „chibzui mai bine cheltuielile”, astfel încât România să se încadreze în ţinta de deficit. El a afirmat că deficitul „aparţine preponderent marilor contribuabili”, făcând apel la aceştia să îşi plătească datoriile la stat, iar instituţiilor cerându-le să asigure colectarea acestor venituri, menționează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`