Bani în plus dacă alegi un anumit medic. Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Diana Stoica (USR): E o aberație. În România, foarte puțini oameni au acces la servicii medicale de calitate (VIDEO)

Bani în plus dacă alegi un anumit medic. Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Diana Stoica (USR): E o aberație. În România, foarte puțini oameni au acces la servicii medicale de calitate (VIDEO)
Foto: Diana Stoica / Facebook

Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Și anume, pacienții care vor vrea să-i trateze un anumit medic, vor plăti mai mult. Aceste măsuri ar putea fi aplicate treptat până în anul 2030.

Deputata USR, Diana Stoica, a avut o intervenție, pe B1 TV, în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, unde a vorbit despre acest subiect.

„În multe state, oamenii beneficiază de servicii medicale de calitate. În România, foarte puțini oameni au acces la servicii medicale de calitate, și asta nu e din cauză că n-am avea personal pregătit, pentru că noi avem personal medical și personal auxiliar foarte bun. Problema noastră este că oamenii nu au resurse, în general, cu care să-și facă treaba și nu au spitale infrastructură în care să lucreze corect și civilizat la standarde medicale necesare, în anul 2023, în care trăim. Adică dacă chiar vrem să ne comparăm cu alte state, hai să ne comparăm întâi la calitatea serviciilor pe care le oferim și apoi să mai băgăm taxe. Eu n-am auzit de taxa asta până acum.

E o aberație, pur și simplu, nu pot să-mi imaginez de unde i-a venit o asemenea idee și cum i se pare că asta e o treabă de care el trebuie să se ocupe ca ministru. El ca ministru, în primul rând, să-și facă treaba, să ia banii pentru spitale pe care îi avem prin PNRR, pe care nu i-a accesat cum trebuie, să le asigure medicilor și personalului medical tot ce trebuie ca să își facă treaba. Asta este menirea lui, ca ministru, nu să găsească tot felul de taxe, tăxuțe, să mai ia tot de la oameni anumiți bani. Dacă ar vrea să facă o reformă cu adevărat, ar face-o în rândul salariilor existente, pentru că sunt foarte mulți medici, chiar și în interiorul unui singur spital sau a unei secții, ai medici care au foarte mulți pacienți și primesc același salariu cu medici care poate n-au nicio internare, n-au niciun pacient de care să se ocupe o lună de zile, dar iau salariul la fel.”

Ce a declarat ministrul Rafila despre noua taxă

”Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)