Bancnote false, identice cu cele reale, sunt scoase la vânzare. Indivizi necunoscuți le pun în circulație

Bancnote false, identice cu cele reale, sunt scoase la vânzare. Indivizi necunoscuți le pun în circulație
Foto: Pixabay.com

Mai multe bancnote de recuzită, care se aseamănă cu banii reali, au fost puse în circulație și vândute pe rețelele sociale. Autoritățile au descoperit deja două cazuri de bancnote falsificate care au ajuns la oameni nevinovați.

Ce a descoperit un angajat al unei firme din Satu Mare

Bancnotele false au fost vândute pe rețelele sociale și puse în circulație de către indivizi necunoscuți. Polițiștii au descoperit deja două cazuri de bancnote de 100 de lei falsificate care au ajuns la oameni nevinovați, transmite Știrile ProTv. 

O descoperire asemănătoare a făcut și un angajat la o firmă din Satu Mare, care a identificat printre banii încasați de la clienți și șapte bancnote de 100 de lei care erau falsificate.

„Lucrez la o firmă ca și reprezentant tehnic și comercial, noi încasăm bani cash pe chitanțe pentru facturile emise și la un client între bani am observat o bancnotă mai suspectă. Am observat că materialul nu seamănă cu cel original. A doua bancnotă am observat-o când am fost la bancomat să depun banii, mi-a dat banii înapoi, mi i-a respins și am văzut că și aceea e falsă. Un coleg livrator la fel a pățit, un coleg din Baia Mare la fel a pățit la bancomat”, a transmis bărbatul.

Autoritățile au transmis recomandări cetățenilor privind bancnotele false. În momentul în care primesc sume mari de bani, oamenii sunt sfătuiți să verifice elementele de siguranță, iar în momentul în care văd ceva suspect să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Mai multe bancnote false au fost scoase la vânzare în mediul online

Bancnote false de 100 de lei au fost puse în vânzare în mediul online. Cel care a realizat postarea susține că bancnotele sunt doar pentru recuzită, însă seamănă cu cele reale.

Bancnotele sunt în atributul Băncii Naționale să le emită și să le pună în circulație, deci este strict interzis. Tehnologia necesară pentru tipărirea lor este destul de scumpă și inclusiv materialele din care se fac acești bani, fotocopiatoarele mderne sunt destul de performannte și te poți păcăli la pirma vedere”, a explicat Adrian Coroian, economist.

Categoria de persoane cea mai vulnerabilă este formată din bătrâni, care pot fi păcăliți ușor, dar și livratorii care vin în grabă și nu pot observa dacă bancnotele sunt false. Cei care sunt implicați în punerea în circulație a bancnotelor false, riscă închisoare până la 10 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`