Locuitorii din Bacău, condiţii ca în Evul Mediu: 200.000 de oameni stau zilnic la coadă pentru apă în urma unei avarii ce ţine de aproape o săptămână (FOTO, VIDEO)
Bacăul a intrat în a şasea zi consecutivă fără apă din cauza unei avarii la conducta principală de aducţiune de la Valea Uzului. care a lăsat întreg oraşul fără apă potabilă. Peste 200.000 de persoane stau zilnic câteva zeci de minute pentru a primi câţiva litri de apă pentru menaj.
Activitatea Spitalului Judeţean Bacău este şi ea grav afectată de criza de apă. Unitate, în care acum sunt acum aproximativ 1.000 de pacienţi internaţi, funcţionează „la limita de avarie”, zeci de operaţii find reprogramate, medicii ocupându-se doar de urgenţe.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„Tot ce s-a putut, s-a reprogramat pentru perioada în care va fi apă curentă în mod constant”, a declarat Andrei Popa, managerul Spitalului Judeţean Bacău.
Compania de apă din Bacău a promis că situţia se va rezolva până vineri, dar în acest timp sute de angajaţi ai primăriei, dar şi pompieri alimentează locuitorii cu apă din rezervoarele ISU.
„Începand cu orele 22:00, vor fi iniţiate probele şi manevrele de umplere a conductei de aducţiune Valea Uzului – Bacău.
Pentru ziua de 19.07.2018 programul de furnizare a apei potabile este 06:00-08:00 şi 18.00-20.00, fiind posibil ca în zonele înalte ale Municipiului Bacău (Republicii, Mioriţa, Energiei, Centru) apa să nu ajungă la etajele superioare.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a transmis compania de apă într-un comunicat.
PNL Bacău a cerut ca primarul Cosmin Necula să îşi înainteze demisia penturu felul cum a gestionat situaţia în timpul acestei crize.
În schimb, Cosmin Necula a cerut demisia directorului tehnic al Companiei Regionale de Apă Bacău pe care îl găseşte vinovat de această criză.
În tot acest timp, Ziarul de Bacău scrie că au apărut zvonuri despre „conducte secrete” care duc apa în zone favorizate. În replică, directorul de la compania de apă explică faptul că sunt folosite câteva puțuri rămase în funcțiune și care au apă bună de băut în Gherăiești, Hemeiuș și Mărgineni. Din aceste zone se va alimenta și rezerva de apă ce se va construi în oraș, însă acum nu toate puțurile pot fi folosite ca sursă de apă, deoarece necesită investiții în demanganizare.