Bacău: Elev de 12 ani, băgat într-o cuşcă și bătut cu bețele de alți copii / Tatăl băiatului acuză că de aproape un an Poliția și Inspectoratul Școlar nu au luat măsuri / Reacția IPJ Bacău

Bacău: Elev de 12 ani, băgat într-o cuşcă și bătut cu bețele de alți copii / Tatăl băiatului acuză că de aproape un an Poliția și Inspectoratul Școlar nu au luat măsuri / Reacția IPJ Bacău
Un copil din Bacău a fost închis într-o cuşcă și lovit de alți colegi. Tatăl său acuză autoritățile că nu-i fac dreptate. Captură Video: News.ro

Un copil de 12 ani din Bacău a fost închis într-o cuşcă, umilit și lovit de alți colegi. Momentul, petrecut pe 9 aprilie anul trecut, a fost filmat, iar imaginile au fost date acum publicității chiar de tatăl victimei, exasperat că autoritățile nu-i fac dreptate fiului său. De atunci și până acum, mai acuză acesta, copilul său a mai fost agresat de alți colegi în apropierea școlii. Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a transmis, pentru News.ro, că trei adolescenți sunt cercetaţi pentru lovire şi lipsire de libertate. Tatăl băiatului nu-și explică de ce doar trei, de vreme ce agresorii au fost patru.

Copil bătut și umilit de colegii de școală. Autoritățile, acuzate că nu fac nimic

În imaginile dure se vede cum copilul e închis într-o cuşcă metalică și, în timp ce cere să fie scos de acolo, unul dintre agresori îl ironizează: „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”. Imaginile pot fi văzute AICI.

S-a întâmplat pe 9 aprilie anul trecut, iar tatăl băiatului a decis acum să publice imaginile, explicând că vrea „ca astfel de fapte să nu se repete”. El a precizat pentru News.ro că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea.

Bărbatul acuză că de aproape un an nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu fac nimic pentru a-i trage la răspundere pe agresori. De atunci, copilul său a fost lovit și de alți coleg.

De asemenea, tatăl victimei acuză conducerea școlii că a încercat să mușamalizeze cazul, ținând ascunse alte imagini: „Mai este un filmuleţ pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum (în funcţie – n.r.) nu au vrut să îl dea. În filmuleţul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga ”Tata, vino şi ajută-mă!”, ”Vă spun lui tata”. Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăştia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau ”Câine rău”. Conducerea şcolii are filmuleţele. Nu au vrut să ni le dea”.

Tatăl victimei a mai spus că vrea să facă plângere penală pe numele inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Ana-Maria Egarmin, pe care o acuză de lipsă de implicare.

Ce spun autoritățile despre cazul copilului bătut și umilit

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a transmis, pentru News.ro, că trei copii, care la data faptelor aveau vârste între 14 şi 16 ani, sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Cazul e cercetat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău

Tatăl copilului nu-și explică de ce trei adolescenți sunt cercetați, de vreme ce agresorii sunt patru: „Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”.

Inspectoratul Şcolar Bacău s-a referit la acest caz luna trecută, negând acuzațiile că nu a reacționat: „ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022, ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!”.

Inspectoratul a mai transmis că părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi despre incident și dosarul penal deschis, mama copilului agresat semnând un document de luare la cunoștință.

„ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!”, a mai comunicat instituția.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`