Bacalaureatul din acest an, boicotat de profesorii nemulțumiți că nu și-au primit banii din anii trecuți. Ponta vrea BAC la fel ca anul trecut

Bacalaureatul din acest an, boicotat de profesorii nemulțumiți că nu și-au primit banii din anii trecuți. Ponta vrea BAC la fel ca anul trecut

Examenul de Bacalaureat de anul acesta ar putea să fie boicotat de profesori. Aceştia sunt nemulţumiţi că Executivul nu le-a plătit banii pe anii trecuţi, pe care ar fi trebuit să-i ia ca membri în comisiile de la examen. Premierul recunoaşte că sunt restanţe şi chiar că ar fi trebuit să fie plătite mai demult. Vrea însă un examen ca cel de anul trecut. A uitat deja că Bacalaureatul a fost presărat cu audieri, percheziţii şi chiar arestări, pentru fraudă

Profesorii ameninţă că, dacă nu-şi vor primi banii pe care ar fi trebuit să-i ia pentru supravegherea sau corectarea lucrărilor la examenele de Bacalaureat din anii precedenţi, vor boicota examenul de de anul acesta. Premierul însă, cere ca BAC-ul să se desfăşoare la fel ca  anul trecut.

„Vedeți cu organizarea Bacalaureatului, dacă avem datorii să le plătim, poate trebuia să le plătim mai epede. Important e că vreau ca examenul de Bacalaureat să se desfășoare ca și anul trecut, în condiții foarte bune”, a spus Ponta, în ședința de guvern de miercuri.

Şeful Executivului pare a fi uitat însă că sistemul de învătământ s-a cutremurat în urmă cu un an tocmai din cauza neregulilor descoperite la Examenul de Bacalaureat. Au fost scandaluri peste scandaluri, schimbări importante şi noi reguli. Examenul de bacalaureat a fost precedat de o anchetă şi urmat de audieri, reţineri şi chiar condamnări. Pe scurt, un bac cu iz de fraudă.
Au fost percheziţii la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală, după ce SRI a depus o sesizare de fraudă.

Zeci de profesori au fost duşi atunci la audieri. Numărului mare de suspecţi i-a determinat pe anchetatorii să îi ducă la sediul DNA cu autobuzul.

A continuat totul cu întreaga comisie a bacalaureatului schimbată, reţinerea directorului liceului, Costica Vărzaru, iar apoi arestarea acesteia şi reacţiile elevilor şi ale părinţilor.

În acelaşi dosar, procurorii le-au trimis în judecată pe Gina Ciontoiu, membră a comitetului de părinţi, pentru trafic de influenţă şi pe Mimioza Maria Vulcu, vicepreşedintă a comisiei de bacalaureat.La sfărşitul lunii noiembrie, au fost condamnate la 1 an, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`