Bacalaureatul de toamnă a început cu proba scrisă la Limba și literatura română. Sunt așteptați peste 33.000 de candidați

Bacalaureatul de toamnă a început cu proba scrisă la Limba și literatura română. Sunt așteptați peste 33.000 de candidați

A început proba scrisă de la Bacalaureatul de toamnă, cu proba de Limba și literatura română. Peste 33.000 de candidați sunt așteptați să susțină examenul.

Încep probele scrise la Bacalaureatul de toamnă

Astăzi, 19 august, încep probele scrise la Bacalaureatul de toamnă, cu proba la Limba și literatura română. Aceasta este prima din cele patru probe programate în această săptămână pentru candidații înscriși în a doua sesiune a examenului din acest an, potrivit Știrile ProTv.

Examenul începe la ora 9:00, iar candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, timpul fiind calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în sălile de examen.

Accesul candidaților este permis după ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Ministerul Educației a subilinat că este interzis accesul candidaților cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice în sălile de examen.

Astăzi au fost așteptați 33.000 de candidați, dintre care 22.000 provin din promoția anului 2024, iar restul din promoțiile anterioare. Aceștia sunt candidați care fie susțin toate probele, fie doar pe cele nepromovate în sesiunile anterioare.

Calendarul sesiunii de toamnă

Subiectele pentru proba de la Limba și literatura română vor fi valabile după ora 15:00, iar Ministerul Educației a pus la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE (0800 801 100), disponibilă între orele 8:00 și 16:00, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități în organizarea și desfășurarea examenului.

Calendarul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat este:

20 august: Proba obligatorie a profilului;

21 august: Proba la alegere a profilului și specializării;

22 august: Limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale acestei probe, precum și ale celorlalte probe scrise, vor fi afișate pe 26 august 2024, până la ora 12:00. Candidații nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`