Bacalaureat 2020, toamna. Cum se rezolvau subiectele la Matematica

Publicat: 25 08. 2020, 07:10
Foto: Pixabay

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din acest an a debutat luni, 24 august, cu proba la Limba și Literatura Română și va continua mâine cu proba la Matematică.

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Rezolvarea subiectelor la matematică

Peste 42.700 de candidaţi sunt înscrişi să susţină probele în această sesiune. Dintre aceştia, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 – 2020, iar circa 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Marţi, 25 august, va fi susţinută proba obligatorie a profilului – E.c), miercuri, 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d).

Elevii vor intra în sala de examen pâbă la ora 8.30, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele la Matematică. Imediat ce Ministerul Educației va face publice subiectele și baremul de corectare, B1.RO le va publica AICI.

De asemenea, vom publica și rezolvarea subiectelor date în această sesiune a Bacalaureatului de toamnă 2020 la proba de Matematică.

Când se vor afla rezultatele

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 27 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Program Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna

“Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, menţionează ministerul.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

MEC precizează că la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

“Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se arată în comunicat.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Sesiunea specială a examenului de BAC 2020

În contextul pandemiei, în 2020 Ministerul Educației a organizat și o sesiune specială, la finalul lunii iunie. La sesiunea specială s-au putut înscrie doar candidații care nu au putut participa la prima din motive medicale, pentru că se aflau în carantină sau izolare.

Examenul de Bacalaureat în 2020 s-a organizat prin respectarea unor norme și măsuri de siguranță și distanțare socială, pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2 în România. Eleviilor le-a fost măsurată temperatura la intrarea în unitățile de învățământ, au purtat mască pe durata probelor și s-au dezinfectat la sosirea și plecarea din școală.