Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Fizică

Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Fizică

Joi, 25 iunie, examenul de Bacalaureat 2020 continuă cu proba la alegere a profilului si specializării. Astfel că, se va susține un examen scris în functie de profilul de studii și de alegerea absolvenților, respectiv cei de la profilul real au avut posibilitatea de a alege între fizică, chimie, biologie sau iinformatică, iar cei de la uman între geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Ca în fiecare an, elevii vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii și se acordă 10 puncte din oficiu.

Bacalaureat 2020. Subiectele la fizică

În anul 2020, peste 155.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a participa la Bacalaureat. Dintre cei 155.500 de absolvenți de liceu care s-au înscris laprima sesiune a ”examenului maturității”, 32.000 sunt din seriile precedente.

Examenul a debutat, luni, cu proba la Limba și Literatura Română, marți a fost proba la Limba maternă, iar miercuri a fost proba la Matematică sau Istorie.

Probele au început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Foto: edupedu.ro

În contextul pandemiei de coronavirus, examenul de Bacalaureat 2020 se va susține doar din materia de pe primul semetru.

Bacalaureatul din anul 2020 se dă în condiții speciale

În acest an, examenul național deBacalaureat se va susține în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat şi cu prevederile unui ordin de ministru, modificat în data de 21.05.2020.

Astfel că, pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli vor dispărea. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta.

Înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate.

Totodată, elevii vor trebui să poarte mască și li se va lua temperatura înainte de intrarea în școală.

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020, organizată în contextul pandemiei de coronavirus

Anul acesta se va organiza o a doua sesiune a Bacalaureatului.

Mai precis, este vorba de o sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 care va fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`