Bacalaureat 2020. Care a fost prezența la prima probă, de Limba și Literatura Română

Publicat: 22 06. 2020, 12:41

A început examenul de Bacalaureat 2020. Prezența la proba de Limba și Literatura Română este foarte ridicată. Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2020. Dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia curentă, iar 31.800 – din promoţiile anterioare. 17.000 dintre candidaţi sunt din București. Potrivit Ministerului Educației, examenul este organizat în 1.095 de centre de examen.

Bacalaureat 2020. Prezența la proba de Limba și literatura română

Prima probă a examenului de Bacalureat 2020, cea la Limba română, are loc luni. Subiectele la română la BAC sunt diferențiate în funcție de profilul urmat de elevi pe perioada liceului: uman și real-tehnic. Proba a început în jurul orei 9:00, iar elevii au avut ladispoziție trei ore pentru a rezolva toate cerințele pe foaia de examen.

Prezența anunțată de Ministerul Educației este una foarte bună. Aproximativ 150.000 de absolvenți de clasa a XII-a au susținut prima probă a Bacalaureatului 2020. De altfel, Inspectoratul Școlar București a anunțat că niciun elev nu a depășit temperatura 37,3 grade, permisă prin lege ținându-se cont de epidemia de Covid-19. DE asemenea, inspetoratele din țară nu au raportat elevi cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius până la ora transmiterii acestei știri.

Măsuri pentru elevii care susțin proba la română la Bacalaureat 2020

Pentru examenele de anul acesta au fost luate măsuri speciale pentru protejarea elevilor. Astfel, aceștia nu vor avea voie să intre în examen dacă au temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius. De asemenea, în timpul susținerii examenului de bacalaureat la română, elevii sunt obligați să poarte măști de protecție.

În școli, totul a fost dezinfectat și s-au creat culoare speciale pentru ca elevii să nu se îngrămădească spre sălile de clasă.

Profesorii supraveghetori vor purta, de asemenea, măști de protecție.

Elevii care din cauza COVID-19 nu s-au putut prezenta la examenul de Bacalaureat mai au o șansă în sesiunea specială, care începe pe 6 iulie.

În sesiunea specială aexamenului deBacalaureatvor putea participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

Bacalaureat2020. Subiectelecare au picat la Limba și literatura română

Iată, mai jos, ce subiecte au primit absolvenții de clasa a XII-a de la profiul uman:

Bacalaureat 2020. Subiectele la proba de Limba si Literatura Romana, profil uman

Bacalaureat 2020. Subiectele la proba de Limba si Literatura Romana, profil uman

Iată subiectele primite de absolvenții de clasa a XII-a ai profilului real:

Bacalaureat 2020. Subiectele la proba de Limba si Literatura Romana, profil real

Bacalaureat 2020. Subiectele la proba de Limba si Literatura Romana, profil real

Istoriaexamenului deBacalaureat

Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67,2%. Cea mai slabă rată de promovare a fost în 2012, când doar 44,4% dintre studenți au reușit să obțină de trecere. În 2011, rezultatele au fost aproximativ la fel de slabe. Doar 45,7% au trecutexamenul, asta după ce în 2010 promovaseră 69,3%, iar până atunci, peste 80% dintre liceeni reușeau să obțină diploma deBAC, an de an. Introducerea camerelor de supraveghere în timpul mandatului lui Daniel Funeriu a schimbat radical fața „examenului maturității”.

Examenul deBacalaureatîși are originea în Franța. Napoleon Bonaparte l-a introdus în 1801, punând astfel bazele învățământului modern în țara sa. În România,Bacalaureatul a fost introdus în anul 1925, de către Dr. Constantin Angelescu, în timpul domniei Regelui Ferdinand I.