Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Sociologie

Publicat: 25 06. 2020, 07:15

Examenul de Bacalaureat 2020 continuă joi, 25 iunie, cu probele la disciplinele de profil. Este ultima probă a „Examenului Maturității”, iar în data de 30 iunie, absolvenții clasei a XII-a vor afla și rezultatele.

Absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională vor susține probe la următoarele materii: Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie.

Elevii vor avea de rezolvat câte trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Toate subiectele sunt obligatorii și se acordă 10 puncte din oficiu.

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Sociologie

După ce examenul va începe, la ora 9.00, Ministerul Educației va dezvălui subiectele și baremele de corectare la proba de Sociologie, iar B1.ro le va publica aici.

Pentru a promova examenul deBacalaureat2020, un candidat trebuie să susțină toate cele 3examenescrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. Totodată, media aritmetică a celor trei probe trebuie să fie minim 6.

Calendarul examenului deBacalaureat2020

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe data de 30 iunie, până la 12:00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv în ziua de 1 iulie, intervalul orar 08:00 – 12:00.

Rezultatele finale ale examenului deBacalaureat2020 vor fi afișate în data de 5 iulie, informează Ministerul Educației.

Sesiunea specială a examenului deBAC2020

Anul acesta avem, în premieră, o a doua sesiune aBacalaureatului.

În sesiunea specială a examenului deBacalaureatvor putea participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

Rata de promovabilitate a Bacalaureatului în anii precedenți

Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67,2%. Cea mai slabă rată de promovare a fost în 2012, când doar 44,4% dintre studenți au reușit să obțină de trecere. În 2011, rezultatele au fost aproximativ la fel de slabe.

Doar 45,7% au trecut examenul, asta după ce în 2010 promovaseră 69,3%, iar până atunci, peste 80% dintre liceeni reușeau să obțină diploma deBAC, an de an.

Introducerea camerelor de supraveghere în timpul mandatului lui Daniel Funeriu a schimbat radical fața „examenului maturității”.