Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Matematică

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Matematică
Foto: Pixabay

Examenul de Bacalaureat 2020 continuă, miercuri, cu proba la Matematică. Subiectele și baremul de corectare pentru absolvenții clasei a XII-a vor fi diferite, în funcție de filiera, profilul și specializarea pe care le-au urmat elevii: Mate Info, Tehnologic, Științele Națurii și Pedagogic. Elevii vor avea de rezolvat câtre trei subiecte într-un timp de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii și, așa cum știe, se acordă 10 puncte din oficiu.

Bacalaureat 2020. Baremul de corectate la matematică

Peste 155.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la Bacalaureat 2020. Dintre aceștia, 32.000 sunt din seriile precedente.

Examenul a debutat, luni, 22 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română, iar marți a fost proba la Limba maternă. Miercuri, examenuld e Bacalaureat 20202 continuă cu proba la matematică.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

După ce absolvenții clasei a XII-a vor intra în sălile de examen, Ministerul Educației va face pubrlice subiectele și baremul de corectare, iar B1.ro le va publica în cel mai scurt timp aici.

MATE -INFO

FILIERA PEDAGOGICA

STIINTE NATURALE

PROFIL TEHNOLOGIC

Bacalaureat 2020. Examenul maturității se dă în condiții speciale

Anul acesta este unul total atipic. Din cauza epidemiei de Covid-19, elevii au stat acasă din luna martie, făcând, după posibilități, școală online. În aceste condiții, Ministerul Educației a decis ca examenul să fie mai ușor, accesibil pentru toată lumea. Prin urmare, subictele vor conține doar materia de pe primul semestru.

Totodată, au fost eliminate probele orale ale acestui examen.

Potrivit acestui document, nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/în limba maternă se stabilește în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul învățământului liceal, la disciplina Limba și literatura română/Limba și literatura maternă.

Nivelul de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională din cadrul probei C se stabilește, de asemenea, prin echivalarea nivelului de competență lingvistică cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul învățământului liceal, la limba modernă de circulație internațională aleasă pentru susținerea probei.

Examenul național deBacalaureat 2020se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat şi cu prevederile unui ordin de ministru, modificat în data de 21.05.2020.

Totodată, pentru a se evita răspândirea noului coronavirus, autoritățile au luat măsuri stricte de igienă.

Pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli vor dispărea. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta.

De asemenea, înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate.

Elevii și profesorii supraveghetori vor trebui să poarte mască și li se va lua temperatura înainte de intrarea în școală. Amintim că temperatura nu trebuie să fie mai mare de 37,3 grade Celsius. Dacă este depășită, elevul nu va fi lăsat să intre în sala de examen și se va prezenta la sesiunea specială a Bacalaureatului, din luna iulie.

Calendarul examenelor de Bacalaureat. Când se afișează rezultatele

Probele scrise

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-6 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020

A doua sesiune de BAC 2020/ Sesiunea specială

Anul acesta marchează multe premiere, printre care și o a doua sesiune a Bacalaureatului. O sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 va fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate, sunt în carantină sau izolare la domiciliu din cauza Covid-19.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`