Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Geografie (FOTO)

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Geografie (FOTO)

Examenul de bacalaureat 2020 continuă, joi, cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Cei 155.000 de elevi care s-au înscris la examenul maturității au avut de ales între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filosofie, psihologie, economie, logică sau sociologie. Este ultima probă a examenului de bacalaureat 2020, iar în data de 30 iunie, absolvenții clasei a XII-a vor afla rezultatele. Pentru a fi admis, trebuie ca aceștia să ia minim nota 5 la fiecare dintre probe, iar media totală să fie cel puțin 6.

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Geografie

Elevii clasei a XII-a au susţinut joi ultima probă, iar în data de 30 iunie se vor afişa rezultatele pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, iar la ora 9.00 începe examenul propriu-zis. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Materia pentru examenul de Bacalaureat 2020 la Geografie cuprinde trei capitole. Acestea fac referire la cadrul natural și antropic al României și al Europei, precum și la diferite aspecte ce privesc Uniunea Europeană. Se punctează oricare altă modalitate de rezolvare a cerințelor și nu se acordă fracțiuni de punct.

Nota finală se calculează împărțind punctajul obținut la 10. Subiectele la simularea bacalaureatului 2020 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

După ce examenul începe, la ora 9.00, Ministerul Educației va face publice subictele și baremele de corectare la Georgrafie, iar B1.ro le va publica de îndată.

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2020

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe data de 30 iunie, până la 12:00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv în ziua de 1 iulie, intervalul orar 08:00 – 12:00.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afișate în data de 5 iulie, informează Ministerul Educației.

Bacalaureat 2020. Sesiune specială a examenului

Anul acesta avem în premieră o a doua sesiune aBacalaureatului.

Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiuni speciale ale acestor examene, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

Care a fost rata de promovabilitate a Bacalaureatului în anii precedenți

Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67,2%. Cea mai slabă rată de promovare a fost în 2012, când doar 44,4% dintre studenți au reușit să obțină de trecere. În 2011, rezultatele au fost aproximativ la fel de slabe. Doar 45,7% au trecut examenul, asta după ce în 2010 promovaseră 69,3%, iar până atunci, peste 80% dintre liceeni reușeau să obțină diploma deBAC, an de an. Introducerea camerelor de supraveghere în timpul mandatului lui Daniel Funeriu a schimbat radical fața „examenului maturității”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`