Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Chimie

Publicat: 25 06. 2020, 05:30

Pentru absolvenții de liceu a fost o săptămâna grea în care au susținut toate cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat 2020. Joi, 25 iunie, aceștia au susținut cea de-a treia și ultima probă a examenului maturității. Însă, nu au scăpat de emoții pentru că așteaptă cu nerăbdare baremul pentru a-și face o idee despre nota pe care o vor primi. În ceea ce privește această ultimă probă a examenului de Bacalaureat, subiectele și baremul de corectare sunt diferite în functie de profilul de studii și de alegerea absolvenților, respectiv cei de la profilul real au avut posibilitatea de a alege între fizică, chimie, biologie sau iinformatică, iar cei de la uman între geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Proba scrisă la Chimie a durat 3 ore, iar candidații care au susținut proba au fost scanați și au avut temperatura sub 37,3 grade Celsius.

Bacalaureat 2020. Baremul de corectate la chimie

În anul 2020, peste 155.000 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris pentru a participa la Bacalaureat. Dintre cei 155.500 de absolvenți de liceu care s-au înscris laprima sesiune a ”examenului maturității”, 32.000 sunt din seriile precedente.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

După ce absolvenții clasei a XII-a vor intra în sălile de examen, Ministerul Educației va face publice subiectele și baremul de corectare, iar B1.ro le va publica în cel mai scurt timp aici.

BAREM CHIMIE ORGANICA

BAREM CHIMIE ANORGANICA

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2020. Când se afișează rezultatele

Probele scrise

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-6 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020, organizată în contextul pandemiei de coronavirus

În premieră, anul acesta se va organiza o a doua sesiune a Bacalaureatului pentru absolvenții care se află în imposibilitatea de a fi prezenți în sala de examen.

A doua sesiune se organizează pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2020 va fi organizată în luna iulie.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

„Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.