Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Limba și literatura română

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Limba și literatura română

Ministerul Educației și Cercetării a publicat modele de subiect și baremul de corectarela limba și literatura românăde la examenul de Bacalaureat 2020.

Reamintim căgeneraţia anului 2020 are parte de o sesiune aparte, cu multe restricţii datorate crizei sanitare declanşate de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Baremul de corectare Bacalaureat 2020, la Limba și literatura română, a fost publicat de Ministerul Educației și poate fi vizualizat pe B1.ro.Absolvenții de liceu care au susținut astăzi, 22iunie, prima probă scrisă de la Bacalaureat 2020își pot estima singuri nota.

Cum sunt corectate subiectele la română la Bacalaureat 2020

Baremul este cel în funcție de care cadrele didactice vor evalua lucrările scrise de elevii absolvențide clasa a XII-a din ciclul superior de învățământ la examenul de la bacaluareat din 2020.

Lucrările absolvenților de clasa a XII-a vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în locuri diferite, pe baza baremului elaboratîn cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi de învățîmânt de care aparținelevii.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.

Examenul de bacalaureat la Limba și Literatura Românăîncepe la ora 9.00, iar subiectele și baremul de corectare vor apărea la scurt timp după ce elevii vor fi deja în sălile de clasă. B1.RO le va publica imediat ce acestea vor fi transmise de Ministerul Educației.

Baremul pentru profilul Real

Baremul pentru profilul umanist

Afișarea rezultatelor

Rezultatele oficiale la Bacalaureat 2020 se vor afișa pe data de 30 iunie, până la ora 12.00.

Contestaţiile pot fi depuse pe data de 30 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi la 1 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi transmit prin mijloacele electronice şi o declaraţie-tip în care vor menţionacă au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Subiectele de la românăpe care le-au avut de rezolvatelevii care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți.

Amintim că din programele pentru disciplinele de examen au fost excluselecţiile care trebuiau parcurse în semestrul al II-lea din acest an şcolar.

La prima sesiune de Bacalaureat 2020 s-au înscris peste 100.000 de absolvenţi de liceu. Cei mai mulți elevi sunt înscriși la București.

Programele de examenpentru Bacalaureat 2020 au fost aprobate prin Ordinul de ministru 4115/10, în luna aprilie, fiindpublicate, ulterior, în Monitorul Oficial.

Sesiunea specială de Bacalaureat 2020

Anul acesta se va organiza o sesiune specială de Bacalaureat și Evaluare Națională, în contextul crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Sesiunea specială de Bacalaureat 2020 este organizată pentru elevii afectați de pandemia de COVID-19, care nu au putut participa la prima sesiune de examene. Absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie.

Cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2020 vaîncepe în data de 6 iulie cu examenul scris la Limba și literatura română, continuă pe 7 iulie cu Matematică sau Istorie, în funcție de profil. Următoarea probă este examenul obligatoriu al profilului, care se va desfășura pe data de 7 iulie, iar proba la alegere a profilului/specializării, va avea loc pedata de 8 iulie.

Rezultatele vor fi afișate pe 10 iulie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 12 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”