Bac 2024, sesiunea de toamnă. Candidații continuă marți examenele scrise cu proba la Matematică sau Istorie

Bac 2024, sesiunea de toamnă. Candidații continuă marți examenele scrise cu proba la Matematică sau Istorie

Candidații la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2024 vor susține examenul la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie.

Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă – Limba şi literatura maternă – se va desfăşura joi.

La proba scrisă de luni, la Limba și literatura română, rata de participare a fost de 84,7%.

Bacalaureat de toamnă 2024. Candidații continuă examenele scrise cu proba obligatorie a profilului

Ministerul Educației anunță că la prima probă scrisă, la Limba și literatura română, au fost prezenți 14.853 de candidați din totalul celor 17.541 înscriși pentru susținerea acestei probe de examene.

În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi, între orele 8,00 şi 16,00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind organizarea/desfăşurarea examenului.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 26 august (până la ora 12,00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august, scrie Agerpres.

Candidații sunt declarați promovați la examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, simultan, următoarele condiţii:

  • au susţinut probele de evaluare a competenţelor,
  • au susţinut toate probele scrise,
  • au fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea,
  • au obţinut, în final, cel puţin media 6.

În cea de a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 33.600 de candidaţi. Sunt candidaţi care urmează să susţină toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare, doar pe cele nepromovate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)