Un fost procuror DNA, urmărit penal într-un nou dosar de către Secţia Specială înfiinţată de PSD. Ce acuzaţii i se aduc

Un fost procuror DNA, urmărit penal într-un nou dosar de către Secţia Specială înfiinţată de PSD. Ce acuzaţii i se aduc
Foto: Mircea Negulescu (sursă foto: hepta.ro)

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a deschis un nou dosar pe numele fostului procuror DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, pentru numai puţin de şase capete de acuzare.

Acuzaţiile sunt cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor, represiune nedreaptă, participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare şi două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal.

Faptele ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta era procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi ar fi legate de un dosar de evaziune fiscală.

”În urma probatoriului administrat, s-a reţinut că inculpatul, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât şi cu identitate reală, ar fi produs şi ticluit probe nereale în scopul de a dovedi existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi ar fi procedat la ticluirea de probe nereale, constând în atribuirea de identităţi protejate unor persoane cu scopul ca acestea să formuleze declaraţii mincinoase de natură a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”, se arată într-un comunicat de joi al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, citat de News.ro.

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru şase infracţiuni într-un alt dosar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`