B1 TV difuzează ”UN STRIGĂT DIN SIRIA”, un documentar de excepție care înglobează istoria războiului civil din această țară, SÂMBĂTĂ, de la ora 22.00

B1 TV difuzează ”UN STRIGĂT DIN SIRIA”, un documentar de excepție care înglobează istoria războiului civil din această țară, SÂMBĂTĂ, de la ora 22.00

La nouă ani de la izbucnirea războiului civil din Siria, B1 TV difuzează sâmbătă, 15 martie, un documentar de excepție despre istoria acestei lupte ce pare fără sfârșit.

Documentarul ”UN STRIGĂT DIN SIRIA” este o realizare emoționantă și dură, care înglobează istoria războiului civil din Siria.

Filmul conține o serie de interviuri și imagini cu principalele personaje implicate, de la Bashar al-Assad și până la liderii armatei libere siriene, jurnaliști, persoanele care s-au remarcat din rândul oamenilor care au ieșit în stradă, dar și oameni de rând, refugiați, orfani, cei mai afectați de războiul civil.

Documentarul ”UN STRIGĂT DIN SIRIA” prezintă modul în care situația din Siria s-a deteriorat în ultimii zece ani, modul în care puterile externe au intervenit în conflict, ce rol au avut ISIS, Rusia, Hezbollah, dar și tragediile personale ale sirienilor care sunt valabile pentru întregul popor.

În a doua parte a filmului, acesta ne prezintă și drumul pe care-l parcurg sirienii spre Europa, în căutarea păcii și libertății. Războiul civil din Siria a dus la moartea a peste 400.000 de oameni, iar peste 13 milioane au fost nevoiți să-și părăsească casa. Dintre aceștia, peste 5 milioane sunt refugiați care au decis să plece către alte state. Filmul ”UN STRIGĂT DIN SIRIA” a avut premiera în anul 2017 la Festivalul de Film ”Sundance” și este o producție marca HBO.

Documentarul a fost nominalizat la premiile Emmy. Naratorul acestui documentar este celebra actriță Helen Mirren, iar coloana sonoră îi aparține artistei Cher.

Documentarul ”UN STRIGĂT DIN SIRIA” va fi difuzat de B1 TV sâmbătă, ora 22:00.

Criza din Siria

Urmăriți B1TV.ro și pe
`