Soția fostului ministru Andrei Gerea a primit un ajutor social consistent de la Transgaz, pe lângă salariul pentru funcția de specialist în relații publice (FOTO)

Soția fostului ministru Andrei Gerea a primit un ajutor social consistent de la Transgaz, pe lângă salariul pentru funcția de specialist în relații publice (FOTO)
sursa Foto: bitpress.ro

Ayten Gerea, soția fostul ministru Andrei Gerea, a primit anul trecut de la Transgaz un ajutor social în valoare de 18.730,68 lei.

Pe lângă acest ajutor social, femeia mai primește de la aceeași companie și un salariu pentru funcția de specialist în relații publice.

Andrei Gerea a fost ministru al Economiei și al Energiei în Guvernul Ponta, iar acum este deputat ALDE.

Pe lângă salarii, angajații Transgaz SA pot primi și ajutoare sociale.

Transgaz este o companie deținută de către statul român prin Secretariatul General al Guvernului (58,51%)și de către alți acționari (41,49%), cu o capitalizare totală de aproape 1 miliard euro, conform cetateanul.net.

Toate aceste informații privind ajutoarele sociale apar în documentul acesta.

Veniturilor soților Gerea ajung la suma de 250.845 lei. Doar în 2018 Ayten Gerea a avut venituri salariale de 110.841 lei. Aceste sume le-a încasat de la Transgaz, unde soția fostului ministru lucrează ca specialist în relații publice, și de la Romaqua SA – pentru servicii de consultant marketing.

„La nivelul SNTGN TRANSGAZ SA, acordarea de ajutoare sociale salariaţilor este reglementată prin procedura de proces PP-52, şi se derulează prin Serviciul Administrativ și Activități Corporativecare instrumentează cererile de ajutor social primite din partea angajaţilor (în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare)şi le supune spre aprobare Consiliului de Administraţie”, se arată în documentele oficiale ale Transgaz.

Deputatul ALDE Andrei Gerea a declarant pentru cetateanul.net că „este vorba depachetul salarial, prin care sunt decontate anumite servicii, de sănătate și altele de genul ăsta”, a mărturisit acesta cu privire la ajutorul social primit de soția lui.

Totuși, deputatul ALDE a vrut să puncteze faptul că soția lui are o funcție importantă și muncește pentru banii ei.

„ Am văzut că ați făcut trimitere la calitatea de soție a mea, dar să știți că muncește foarte mult pentru Transgaz și eu cred că ar merita să faceți o anchetă și cu privire la ce face ea (n.r. la Transgaz) și cât umblă prin țară, inclusiv cu mașina proprie, ce probleme a rezolvat pe zona BRUA, cum s-au obținut aprobările. Ar fi o chestie foarte interesantă sp vedeți ce înseamnă să iei aprobări pentru un proiect cum este BRUA și cum administrațiile locale zici că toate sunt cu piciorul pe frână. Eu vă spun că ați avea niște surprize în ceea ce o privește. La restul nu mă bag…”, a declarant Andrei Gerea.

Ayten Gerea nu este un caz izolat. Au beneficiat de ajutor social și alți angajați ai companiei Transgaz. Doar anul trecut, compania a acordat ajutoare sociale în valoare de 395.486 lei, unui număr de 34 de personae, iar în perioada 2015-2019, compania a cheltuit pe aceste ajutoare 1.19 milione lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:04 - Taxe mai mari pentru turiștii care vizitează monumentele din Paris. Ce turiști sunt vizați de această măsură
13:03 - Tânăr reținut după un jaf ca în filme în Constanța. A blocat o mașină în trafic și l-a tâlhărit pe șofer în plină stradă
12:39 - Alina Ceușan, prima reacție după valul de critici primite pentru „gestul negandit” dintr-o lojă de teatru: „Mi-am dat seama” (FOTO)
12:38 - România urcă în noul clasamentul FIFA. Pe ce loc se află naționala de fotbal
12:35 - La ce trebuie să aibă grijă turiștii români atunci când vor să călătorească în Turcia. Ce a pățit o familie: „Nu încurajez pe nimeni să riște așa cum am făcut eu”
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3