Avocatul Toni Neacșu, despre exploziile de la Crevedia: „Cel mai important dosar nu s-a deschis până în momentul de față” (VIDEO)

Avocatul Toni Neacșu, despre exploziile de la Crevedia: Cel mai important dosar nu s-a deschis până în momentul de față (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Toni Neacșu a comentat într-o intervenție pentru B1 TV acțiunea procurorilor DNA desfășurată, miercuri, la sediul ISU Dâmbovița în cazul exploziei stației GPL din Crevedia. Acesta a precizat că nu este vorba despre o percheziție, ci doar o simplă operațiune de ridicare de documente:

„Ar fi de specificat din punct de vedere tehnic că nu ne aflăm în prezența unei percheziții, ci ne aflăm în prezența unei operațiuni simple de ridicare de înscrisuri, asta am înțeles din comunicările oficiale de până acum.

Ceea ce se cercetează în acest moment nu sunt fapte de corupție propriu-zise, șpăgi și alte fapte de acest fel, ci un abuz în serviciu, dacă și-au îndeplinit sau nu atribuțiile de serviciu.

Sunt foarte multe dosare deschise în momentul de față. Acest lucru înseamnă și faptul că se află din ce în ce mai greu informații în legătură cu ceea ce se întâmplă în realitate.  Este unul din efectele nefericite ale deschiderii anchetelor penale”.

Avocatul Toni Neacșu a mai precizat că nu a fost deschis cel mai important dosar în acestc az, cel care vizează intervenția pompierilor:

„Cred că totuși cel mai important dosar nu s-a deschis până în momentul de față sau cel puțin nu se vorbește despre el, acesta evident nu poate să fie decât acela care ar viza eventuale nereguli în ceea ce privește intervenția propriu-zisă și care într-un fel sau altul a dus la aceste vătămări corporale grave, respectiv la nefericirile care s-au întâmplat în acest accident”.

ISU Dâmbovița, în vizorul DNA

Procurorii DNA din cadrul Secției militare au ridicat miercuri dimineața documente de la ISU Dâmbovița.  Ar fi vizate controalele făcute la stația GPL din Crevedia.

Acțiunea procurorilor are loc în condițiile în care ISU Dâmbovița ar fi trebuit ca, în anul 2020, să ia măsuri complementare după ce a ridicat autorizața de securitate la incendiu, precum sigilarea depozitului și să se asigure că a fost închis efectiv, nu doar pe hârtie.

De asemenea, DNA a anunțat, luni, că s-a sesizat din oficiu și a deschis două dosare în legătură cu autorizarea stației GPL de la Crevedia. Dosarele sunt „in rem”, în acest moment nicio persoană nu are calitatea de suspect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`