Cornel Dinicu este un om pus la zid și trăiește o dramă infernală, a declarat Iancu Toader, avocatul patronului de la Ferma Dacilor, joi, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.
„Ați spus foarte clar că nu există autorizație. Nu pot să neg așa ceva. Problema care se pune, însă, este cu totul alta (…). Vreau să arăt că se încearcă o absolutizare a culpei și anatemizarea acestui om pus la zid, care trăiește o dramă infernală, deci infernală. Ceea ce mi-a povestit vă spun sincer că nu vreau nici cel mai mare dușman… Este groaznic”, a declarat Iancu Toader.
Întrebat dacă i-a povestit și aspecte care nu sunt în spațiul public, avocatul a confirmat: „Evident și chiar ce a declarat în fața instanței, ca poziție pe care a avut-o, poziție clară, sinceră și o poziție chiar… Din punct de vedere emoțional, pe mine m-a bulversat”.
„Ceea ce este foarte surprinzător este că se emit niște afirmații în spațiul public și niște acuzații care nu au un fundament real sau, dacă sunt prezentate, sunt prezentate în mod trunchiat. Știți foarte clar că parchetul trebuie să strângă probe în favoarea și în defavoarea inculpatului. Doi la mână, știm foarte clar că avem și o obligație de informare corectă, ca jurnalist”, a continuat Iancu Toader.
„Eh, din punctul meu de vedere, încercarea de a tranșa acest dosar din această fază, când faza procesuală este una a măsurilor de prevenție, și să transformăm o persoană aflată într-o procedură penală în fază incipientă într-un vinovat este o mare greșeală. Pentru că nu putem să aruncăm toată culpa pe acest om, care a făcut toate demersurile necesare și s-a lovit și de indiferența, și de lipsa de implicare a autorităților”, a adăugat el.
„Toate cablurile electrice erau ignifuge (…), toate îmbinările din rețea erau sudate, cositorite, nu erau îmbinări împletite (…). Noi am depus aceste documente în această fază. Incidentul a avut loc în 25-26, astăzi suntem în data de 3. Vorbim despre o distrugere din culpă cu consecințe deosebit de grave și aici declarații martori, orice alte chestiuni circumstanțiale nu își au locul”, mai susține avocatul.
„Am făcut dovada că acest om a avut controale de la ISU. Am adus în discuție, OK, dacă ați văzut că este în neregulă, de ce nu ați dat sancțiuni? I s-au cerut șașe chestiuni pentru a intra în legalitate și a obține această autorizație, în condițiile în care (…) în acea zonă s-au întâmplat zeci astfel de incidente, aproape 20 de case incendiate pentru că sunt fluctuații de tensiune. Nu numai că a îndeplinit cele șase cerințe, exista o firmă angajată pe acest aspect, existau hidranți, existau 180 de tone de apă, existau butoane de panică, senzori de fum în camere”, a mai spus Iancu Toader.