Avocatul Blue Air: Sunt undeva la 200.000 de pasageri afectați în total / Investitorii cu care suntem în tratative, două multinaționale care funcționează în afara României. Discuții finale luni la București (VIDEO)

Avocatul Blue Air: Sunt undeva la 200.000 de pasageri afectați în total / Investitorii cu care suntem în tratative, două multinaționale care funcționează în afara României. Discuții finale luni la București (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Estimările Blue Air arată că anularea zborurilor până la 10 octombrie afectează în total „undeva la 200.000 de pasageri”, a declarat avocatul companiei, Bogdan Năstase, vineri, pe B1 TV, la „Drumurile Noastre” cu Ștefan Etveș.

Avocatul Blue Air, pe B1 TV, despre negocierile cu investitorii și șansele să fie reluate zborurile

Întrebat dacă sunt șanse să nu fie reluate zborurile Blue Air începând cu 10 octombrie, avocatul companiei a explicat: „Așa cum este explicat și în comunicat, depindem extraordinar de mult de tot ceea ce înseamnă creditorii societății noastre, partenerii comerciali, cei cu care orice companie aviatică este obligată să colaboreze pentru a funcționa, și aici menționez furnizorii de combustibil, atât din România, cât și din străinătate, aeroporturile, atât cele din România, cât și cele din străinătate, și autoritățile care au atribuții în controlul aerian, autorităților cărora li se plătesc taxele pentru tot ceea ce înseamnă zboruri”.

„Toate aceste entități juridice – care, bineînțeles, au la rândul lor consilii de administrație, persoane care decid în numele lor – au nevoie să ia o decizie privitoare la modalitatea în care vor continua să colaboreze cu compania noastră. Nu putem să decolăm niciun avion de pe niciun aeroport atât timp cât aeroportul respectiv nu ne permite să facem acest lucru. Nu putem să îl aterizăm pe niciun aeroport atât timp cât acel aeroport nu ne dă permite”, a continuat el.

Referitor la numărul pasagerilor afectați, Bogdan Năstase a precizat: „Avem un calcul exact cu privire la numărul de pasageri afectați. Acesta va fi comunicat de către departamentul comercial. Pentru prima fază de anulări, cea care a intervenit ca urmare a forței majore din data de 6 septembrie, au fost un număr de 54.000 de pasageri”.

„Urmează ca departamentul comercial al societății să ne comunice câți pasageri sunt afectați până la data de 10 octombrie și să comunicăm acest lucru atât pasagerilor, fiecare va primi un mesaj, (…) și bineînțeles vom comunica acest lucru și în spațiul public. Din estimările noastre, așa cum cred că am arătat și în comunicat, sunt undeva la 200.000 de pasageri afectați, numărul total”, a adăugat avocatul.

Întrebat dacă mai are vreo șansă compania în cazul în care discuțiile cu investitorii eșuează, Bogdan Năstase a spus: „Este foarte greu de crezut că va mai exista o astfel de șansă, dar acești doi investitori cu care suntem în tratative de șase luni de zile – noi am fost cu mai mulți investitorii în discuții – sunt singurii care n-au renunțat în urma evenimentelor care s-au întâmplat în 6 septembrie”.

„Ambii investitori sunt companii private, multinaționale care funcționează în afara României. Ambele ne-au comunicat că în ciuda a ceea ce s-a întâmplat, pentru că în domeniul aviatic ceea ce s-a întâmplat pe 6 septembrie, respectiv suspendarea zborurilor, este un eveniment extraordinar de grav, în continuare doresc să discutăm. Ba mai mult decât atât, în cursul zilei de luni reprezentanții lor vor fi prezenți la București pentru a avea discuții finale atât cu noi, cât și cu autoritățile statului”, a mai spus Bogdan Năstase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara