Falsul chirurg, apărat de un fals avocat: O rețea de crimă organizată, care ar furniza AVOCAȚI FALȘI în mai multe state europene cu ajutorul unui ONG din România, a intrat în vizorul INTERPOL

Falsul chirurg, apărat de un fals avocat: O rețea de crimă organizată, care ar furniza AVOCAȚI FALȘI în mai multe state europene cu ajutorul unui ONG din România, a intrat în vizorul INTERPOL

Cazul falsului medic italian care a operat pacienți de la mai multe clinici din Capitală nu este unul singular. La nivel european există extrem de multe cazuri de astfel de impostori care practică meserii pentru care nu au nicio pregătire.

De altfel, chiar Matteo Politi, care s-a dat drept chirurg estetician în România, deși a absolvit doar opt clase, este reprezentat de o falsă avocată, informează Jurnalul.ro. Mai mult, cei doi ar face parte dintr-o rețea de crimă organizată internaţională, care a intrat în vizorul INTERPOL.

Iar pe lângă medici și avocați falși, ar exista și numeroși psihologi, profesori sau traineri pentru diverse meserii, care lucrează pe baza unor documente false.

Potrivit avocatului Gheorghe Florea, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), femeia prezentată drept avocata falsului medic nu figurează pe vreo listă a profesioniştilor cu drept de liberă practică în avocatură. Numele acesteia nu apare nici în lista avocaților din baroul Bota, un barou care funcționează în continuare, deși decizia de funcționare a sa a fost desființată.

„Noi vrem să atragem atenţia publicului că aşa cum oamenii au ajuns la un medic fals, mulţi pot ajunge şi la avocaţi falşi care practică fără drept meseria. Sunt facultăţi care scot pe bandă rulantă absolvenţi ce se folosesc apoi de fel de fel de tertipuri pentru a practica fără drept meseria. Înainte de a folosi servicii profesionale intelectuale, indiferent în ce domeniu, oamenii ar trebui să verifice acele persoane în evidenţele pe care autorităţile din domeniu le au”, a declarat Gheorghe Florea pentru sursa citată.

Rețeaua de crimă organizată care ar furniza avocați falși în mai multe state europene cu ajutorul unui ONG din România este vizată de INTERPOL.

„Ne confruntăm cu foarte mulţi absolvenţi ai facultăţilor de Drept care obţin adeverinţe false pentru practicarea avocaturii. Aceste adeverinţe se obţin cu ajutorul unui ONG care poate înfiinţa barouri de avocaţi. Noi, în justiţie, am reuşit să anulăm decizia instanţei care a dat dreptul acestui ONG să funcţioneze, dar, în fapt, ei funcţionează în continuare. Mai mult, ei aduc în România absolvenţi ai unor facultăţi neacreditate din Italia şi din Spania şi le oferă adeverinţe false şi decizii de primire în profesie. Aceştia ajung apoi în Italia şi Spania, unde, pentru că au fost recunoscuţi ca avocaţi în România, sunt recunoscuţi şi acolo. INTERPOL a fost sesizat şi a cerut sprijinul Poliţiei Române pentru a depista această reţea”, a mai spus avocatul Gheorghe Florea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`