Avocatul familiei Luizei, noi detalii din anchetă: ‘Dincă e foarte bine organizat și e alimentat cu sfaturi juridice, interactiv față de situația din teren și față de situația mediatică’ (VIDEO)

Avocatul familiei Luizei, noi detalii din anchetă: 'Dincă e foarte bine organizat și e alimentat cu sfaturi juridice, interactiv față de situația din teren și față de situația mediatică' (VIDEO)
Foto: captură B1TV

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a făcut publice joi noi date din ancheta privind tragedia din Caracal acuzând că anchetatorii încearcă să mușamalizeze cazul și dau cât mai puține informații pentru a nu putea fi trași la răspundere.

”Așa cum v-am spus, din pereți, tencuială, pământ, din acele încăperi construite din grote, miroase numai a cadavru. Încă nu știm de ce a turnat acele porțiuni de ciment pe gropi. După cum l-am citit pe Dincă, e foarte bine organizat și e alimentat cu sfaturi juridice, interactiv față de situația din teren și față de situația mediatică. Am bănuit într-o primă fază că cineva l-a învățat cum să procedeze și ce să spună.

E ca un joc de șah. El joacă pe o tablă de șah și mută, să vedem ce face cu Regele. Cred că a vrut să dea șah-mat cu a doua dezvăluire. Dacă avem două persoane dispărute nu mai avem pe cine căuta. Procurorii și alții pot zice, de ce să săpăm noi? De ce să săpăm să dăm bani aici? Nu are rost.

Sunt mai multe ziduri proaspete și tencuieli proaspete. E un mare pericol cu privire la ADN. Noi avem chestiuni preliminare. Nu mi s-a părut normal să se anunțe moartea Alexandrei, când INML nu a făcut un raport final. Trebuie să vedem raportul final, trebuie să vedem rapoartele cu privire la ADN-ul Luizei. Și cer ajutorul presei și insist pentru a nu lăsa ca acest caz să fie închis, chiar dacă ADN-ul fetelor se dovedește că e al fetelor. Abia după ce am zis că există o înregistrare cu momentul în care a fost legată Alexandra s-a dus după probă. Telefonul Alexandrei încă e la un laborator și nu e pus sub expertiza informatică. Există un joc între mine, presă și procurori. Vrea să se știe prea puțin. Așa nu putem aduce critici. Telefonul Luizei nu s-a găsit, încă se caută. Trebuie să punem presiune să se scoată date din acele telefoane, din laptop, aparatul foto. Nu ni se spune nimic din ce e în acele telefoane. Nu știu că avea un cont de socializare. Sunt niște tuburi de beton, acelea sunt adevărate buncăre, ca să mă înțelege”, a arătat Tonel Pop.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta a mai făcut un apel la presă pentru a pune presiune pe procurori să percheziţioneze informatic telefoanele găsite la Gheorghe Dincă.

”Este un joc de-a v-ați ascunselea între mine, presă și procurori. Ei încearcă să nu aflăm prea multe, ne ascund informațiile. Nici eu nu primesc informații, pe dumneavoastră vă țin beznă, vă oferă doar ce informații vor ei.

Cer ajutorul opiniei publice pentru a pune presiune să scoată cât mai repede datele din acele telefoane. Să vină Parchetul să ne spună, dacă se poate, ce este în acele date de stocare. Problema este că au copiat acele informații, dar nu ne arată ce este acolo. Ei au pus batista pe țambal! Procurorii au toate informațiile și nu vor să le deschidă, să ne spună tuturor ce este acolo. Nu ni se spune ce este în acele telefoane și trebuie să aflăm.”, a mai spus Tonel Pop.

Acesta a dat detalii şi despre felul în care arată locul în care au găsit anchetatorii rămăşiţe umane ce s-ar putea să fie cele ale Luizei Melencu.

„Am fost la faţa locului, printre puţinii care au fost exact la locul respectiv, erau acea cenuşă şi oasele respective care au fost aruncat jos pe iarbă. Au fost doi saci băgaţi unul în altul, ambii de plastic, aruncaţi la încă la vreo 5-6 metri. Deci osemintele şi cenuşa erau la un loc, iar sacii într-un alt loc într-un hăţiş foarte greu de penetrat cu foarte mulţi ţepi.”, a arătat Tonel Pop.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`