Avertizare meteorologică: Cod galben de viscol și rafale de vânt cu viteze de până la 110 km/h

Avertizare meteorologică: Cod galben de viscol și rafale de vânt cu viteze de până la 110 km/h
Stare de alertă în Vrancea, din cauza viscolului care a blocat județul. Vremea rea mai durează cel puțin până duminică, sursă foto: captură YT

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteorologice pentru viscol, sâmbătă dimineață. Codul galben este valabil până la ora 22:00.

În cea mai parte a țării, vântul va sufla cu intensificări. Regiunile afectate includ Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului. Vitezele vântului vor varia între 55 și 65 km/h. În Transilvania, se așteaptă intervale de timp în care va ninge viscolit, ceea ce poate crea condiții dificile de trafic și vizibilitate redusă.

Viscol în zonele montane

În zonele montane precum Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări semnificative, aducând rafale cu viteze de 90 până la 110 km/h. Aici se vor semnala condiții de viscol sever, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură

În timpul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie), se așteaptă rafale ale vântului cuprinse între 60 și 80 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură.

Avertizările meteorologice sunt valabile în județele: Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt. De asemenea, parțial vor fi afectate județele Mureș, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Bihor, Arad și Timiș.

Ceață densă în Județul Constanța

În zona continentală a județului Constanța și în localitățile din jur, precum Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Hârșova, se anunță ceață densă. Vizibilitatea se va reduce sub 200 de metri, cu izolat sub 50 de metri. Această ceață va crea condiții periculoase de trafic și poate favoriza formarea poleiului sau a ghețușului pe drumuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`