Avertizare meteo: Cod galben de furtună în 5 judeţe

Avertizare meteo: Cod galben de furtună în 5 judeţe
Sursa Foto: Freepik

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineață un cod galben pentru intensificări ale vântului, vijelii și instabilitate atmosferică în regiunile Crișana, Banat și Maramureș.

Avertizarea intră în vigoare începând cu ora 18:00 și va rămâne valabilă până duminică la ora 03:00, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

Fenomenele vizate de avertizare includ intensificări ale vântului, vijelii și instabilitate atmosferică, iar zonele afectate sunt cele din regiunile menționate, conform informațiilor furnizate de ANM și hărții atașate.

Potrivit specialiștilor meteorologi, în zonele menționate vor exista perioade cu intensificări ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală ce pot ajunge la 55…60 km/h, iar în unele locuri izolat se pot înregistra viteze de peste 70 km/h. De asemenea, se așteaptă și averse, descărcări electrice și grindină, iar în intervale scurte de timp se vor acumula cantități semnificative de apă, în medie de 15…20 l/mp, cu posibilitatea de a depăși izolat 25 l/mp.

Este important de menționat că manifestările de instabilitate atmosferică vor continua și în ziua de duminică, 24 septembrie, afectând jumătatea de vest a țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`