Avertizare meteo ANM! Cod galben de vânt în mai multe regiuni şi de viscol în zonele înalte

Avertizare meteo ANM! Cod galben de vânt în mai multe regiuni şi de viscol în zonele înalte
Foto simbol: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, un cod galben de vânt în mai multe regiuni şi de viscol în zonele înalte.

Care sunt zonele vizate

Mai exact, potrivit ANM, până la ora 22:00, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

Totodată, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Pe de altă parte, până vineri seară, ora 22:00, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Ger cumplit în toată țara

Românii se confruntă cu gerul cumplit ce a pus stăpânire pe țara noastră. În comparație cu anul trecut, unde temperaturile erau cuprinse între -5,9 grade Celsius la Vf. Omu și 6,9 grade Celsius la Constanța, anul acesta ne-a adus temperaturi mult mai mici, spre surprinderea românilor.

Cea mai mică valoare a anului 2023 și singura sub 3 grade Celsius s-a înregistrat la stația meteo Semenic, iar valorile constante au fost de peste 5 grade Celsius. Pe de altă parte, în Ianuarie 2024, minimele vor crește de la medii de -10 grade până spre 0 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`