Avertizare de călătorie pentru românii care plănuiesc să meargă în Grecia / Anunțul făcut de MAE

Avertizare de călătorie pentru românii care plănuiesc să meargă în Grecia / Anunțul făcut de MAE
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, informând cetățenii români că sunt restricții pe mai multe drumuri din cauza efectelor ciclonului Daniel, care a provocat inundații și alunecări de teren. Grecia este o destinație populară de vacanță pentru mulți români, iar această avertizare vine în urma deteriorării infrastructurii de transport și comunicații din anumite zone ale țării, relatează Spynews.ro.

Unde au fost impuse restricții de circulație

Potrivit MAE, restricțiile de circulație au fost impuse pe următoarele tronsoane de autostradă și drumuri:

  • Autostrada A1, pe tronsonul Volos-Salonic, cu o rută alternativă recomandată prin Volos – Lamia – Domokos – Trikala – Kalabaka, pentru a accesa autostrada Igoumenitsa – Salonic.
  • Autostrada A1, pe tronsonul Larissa – Salonic, cu ruta alternativă sugerată prin Larissa – Koutsochero – Damasi – Tirnavos – Elassona – Agios Dimitrios – Katerini – Salonic.

De asemenea, au fost raportate întreruperi de circulație pe mai multe drumuri provinciale și naționale în zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa și Telion.

De unde pot cere ajutor românii

Cetățenii români care au nevoie de asistență consulară în timpul călătoriei în Grecia pot contacta Ambasada României la Atena sau Consulatul General al României de la Salonic la numerele de telefon furnizate. De asemenea, există și un număr de permanență pentru situații de urgență la ambele misiuni diplomatice ale României în Grecia.

Avertizarea vine în contextul în care ciclonul Daniel a afectat grav Grecia și infrastructura sa, ceea ce poate influența călătoriile și securitatea cetățenilor români care se află sau doresc să călătorească în această țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`