Avertismentul unui medic cunoscut, după ce comentatorul sportiv Bogdan Socol și-a pierdut viața într-un lac înghețat

Avertismentul unui medic cunoscut, după ce comentatorul sportiv Bogdan Socol și-a pierdut viața într-un lac înghețat
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Băile în apă înghețată au devenit recent populare datorită capacității lor de a stimula imunitatea și de a ajuta la menținerea tinereții.

Din păcate, săptămâna trecută o astfel de activitate i-a adus moartea jurnalistului Bogdan Socol.

Avertismentul unui cunoscut medic

Fostul comentator în vârstă de 42 de ani era pasionat de înotul în ape înghețate, însă vineri, când a ieșit să înoate în lacul Bragadiru, nu a mai reușit să spargă stratul de gheață ca să iasă la suprafață.

În ultimele luni, Bogdan Socol s-a pregătit constant în condiții extreme, în lacuri înghețate, ape cu temperaturi scăzute, inclusiv singur. Specialiștii îl atenționaseră să nu se mai aventureze pe cont propriu, însă acesta a ignorat avertismentul.

În urma acestui incident, medicul Vladimir Beliș a explicat că această modă, care atrage tot mai mulți oameni, nu are la bază dovezi științifice, iar băile în apa înghețată pot face mai mult rău decât bine.

„Este un raționament greșit. Există atâtea și atâtea metode de a-ți menține sănătatea. Acesta este cel mai prost mijloc de a-ți menține sănătatea, să intri în apă înghețată. Este o scorneală care nu are nicio bază științifică”, a declarat dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML, potrivit ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`