CORONAVIRUS | Alexandru Rafila: Ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa

CORONAVIRUS | Alexandru Rafila: Ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că ne apropiem cu pași repezi de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori. De asemenea, acesta a mai afirmat că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu va scădea dacă regulile de bază nu vor fi respectate.

Alexandru Rafila: „Rata infectărilor este de 8-10%”

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.120 de noi cazuri de COVID-19, ajungând în acest fel la un total de 44.798 de infectări și 2.187 decese.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că ne aproiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situație din Europa. De asemenea, acesta a mai afirmat, pentru Antena 3, că procentul infectărilor este de 8-10%, mult mai mare decât în perioada în care era instituită starea de urgență.

Alexandru Rafila mai spune că nu ne putem aștepa ca numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 să scadă dacă nu vor fi respectate regulile de bază. Pe lângă toate acestea, președintele Societății Române de Microbiologie a făcut apel la cei care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populaţiei.

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai grava decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a adeclarat Alexandru Rafila pentru sursa citată anterior.

Medicul mai spune că procentul celor pozitivi din numărul celor testaţi a crescut la 8-10%.

„Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creștere foarte, foarte ,mare a procentelor pozitiv”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România

Bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a ajuns, duminică, la 44.798 de infectări și 2.187 decese. Asta după ce, în ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv încă 1.120 de persoane, iar 22 de pacienți COVID-19 au murit. Distinct de cazurile noi, încă 379 oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor.

Victimele recent raportate sunt 17 bărbați și cinci femei, pacienți în spitale din din Alba, Bihor, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și București.

„Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani.

20 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie