Avertismentul polițiștilor, după noile restricții anti-COVID: „Vor apărea foarte multe conflicte între cetățeni și forțele de ordine”

Avertismentul polițiștilor, după noile restricții anti-COVID: „Vor apărea foarte multe conflicte între cetățeni și forțele de ordine
Foto: Poliția Română / Facebook

Cosmin Andreica, lider al Sindicatul Europol, a avertizat că după ce Guvernul a anunțat noile restricții anti-COVID, va urma o perioadă dificilă pentru polițiști și cetățeni.

Agenții de poliție vor trebui să verifice dacă măștile purtate de cetățeni în spațiile publice sunt sau nu conforme, de tip medical/chirurgical sau FFP2. Polițiștii sunt nemulțumiți de faptul că li s-au atribuit prea multe sarcini ce nu se regăsesc în fișa postului și că nici nu au fost instruiți de la MAI pentru îndeplinirea noilor sarcini.

Sindicatul Europol, despre noile restricții anunțate de Raed Arafat: „Polițiștii nu au fost instruiți ce trebuie să verifice”

În plus, polițiștii se așteaptă ca în baza noilor restrciții să apară neînțelegeri între polițiști și civili.

„Aceste verificări ale măștilor sunt atribuite personalului MAI. De la începutul pandemiei, meseria de polițist a fost cea mai versatilă.

Acum, în lipsa unor proceduri și condiții, evident că vor apărea foarte multe conflicte între cetățeni și polițiști. Polițiștii nu au fost instruiți ce trebuie să verifice. Avem o multitudine de măști pe piață. Până acum, legislația era foarte generică.

Acum vorbim despre măști chirurgicale și FFP 2. Există foarte multe măști ieftine și accesibile și care se găsesc la orice magazin, acele măști care par a fi chirurgicale, dar care nu au niciun fel de inscripție, care pot fi neconforme. 

Nimeni nu ne-a spus la ce să ne uităm, ce să verificăm. Mai mult, există măști textile care au diverse inserții. Aceste neconcordanțe din legislație vor produce un conflict între forțele de ordine și cetățeni”, a declarat sindicalistul, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său