Avertisment de ultim moment al specialiștilor: Aliment consumat frecvent de români, pericol pentru sănătate / Multe persoane au ajuns la spital

Avertisment de ultim moment al specialiștilor: Aliment consumat frecvent de români, pericol pentru sănătate / Multe persoane au ajuns la spital
Sursa foto: Pixabay

Un aliment consumat frecvent de români prezintă un mare pericol pentru sănătatea organismului uman, potrivit anunțului specialiștilor în domeniu. Mai multe persoane au consumat acest aliment, deoarece este sezonul lui, însă foarte puține știu că prezintă un risc major pentru sănătate. Este vorba despre un produs în stare crudă, din cauza căruia oamenii au ajuns la spital, relatează Spynews.ro.

Avertismentul specialiștilor: alimentul care ne poate pune sănătatea în pericol

Specialiștii din domeniu au transmis că persoanele care consumă ciuperci culese din pădure ar trebui să aibă mare atenție. Mai multe persoane s-au intoxicat accidental cu acest produs și au ajuns la spital, potrivit sursei citate.

În ultima perioadă, precipitațiile au fost tot mai dese în România, astfel că pădurile sunt bogate acum de ciuperci sălbatice. Mulți români merg la cules ciuperci, însă foarte puțini știu la ce riscuri majore își expun sănătatea.

„În ultimii ani, numărul intoxicaţiilor accidentale cu ciuperci este în continuă creştere. Recoltarea ciupercilor din pădure în mod neorganizat sau achiziţionarea de la culegătorii care le comercializează în pieţe implică riscuri importante asupra sănătăţii deoarece îşi pot face apariţia exemplarele din speciile de ciuperci otrăvitoare, care generează intoxicaţii acute la consumatori”, a transmis doctorul Gabriela Cecilia Irimie, director executiv DSP Arad, potrivit stiripesurse.ro.

Recomandările specialiștilor

Specialiștii sfătuiesc oamenii care au consumat aceste ciuperci și se confruntă cu simptome precum vărsături, diaree, tremurături, greață, tulburări ale vederii sau amețeli, să sune de urgență la medic.

Aceste simptome ar trebui să-și facă apariția la câteva ore după ce ciupercile au fost consumate. Starea de sănătate se poate agrava foarte repede și poate avea mai multe consecințe grave, de exemplu afectarea ficatului, tulburări neurologice, afectarea rinichilor, tulburări digestive severe, deshidratare sau chiar deces, potrivit specialiștilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`