Avantajele izolării cu spumă poliuretanică

Avantajele izolării cu spumă poliuretanică
Avantajele izolării cu spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică este un material dur, dar foarte flexibil, reprezentând o alternativă foarte bună pentru izolarea clădirilor. România este are parte de climă temperată și este expusă verilor calde și iernilor reci, dar și anotimpurilor ploioase.

Se folosește izolație cu spumă poliuretanică pe cele mai multe clădiri acum pentru simplul fapt că este ușor de montat și oferă avantaje importante. Este necesar să ai o izolație bună la casă pentru a evita pe cât posibil ca întreaga familie să aibă confortul perturbat. În prezent, una dintre cele mai des utilizate opțiuni este spuma poliuretanică.

Avantajele spumei poliuretanice

Sarcina de a proiecta o casă foarte bună, care să îți ofere protecție contra frigului și intemperiilor este una foarte importantă. Cu toate acestea, alegerea materialelor pentru construcția în sine ține de foarte multe aspecte astfel încât să te asiguri că obții cele mai mari avantaje. Va trebui să iei în calcul faptul că o foarte bună izolare termică nu doar mărește confortul vieții dar oferă și numeroase economii.

Conform tuturor estimărilor, izolarea realizată bine este cea care te ajută să faci economii până la 50 de procente din toate costurile care au fost suportate pentru clădire și pentru încălzire. Sarcinile sunt astfel îndeplinite mult mai bine de spuma poliuretanică, ce are parametri foarte buni și care este mult mai durabilă decât alte soluții existente în prezent pe piață.

Spuma poliuretanică se poate folosi atât la construcții noi cât și la cele vechi. Pentru casele moderne este foarte des unica și cea mai eficientă metodă de izolare. De cele mai multe ori spuma se aplică prin pulverizare directă. Trebuie să menționăm că performanța acestei lucrări trebuie să fie lăsată tuturor persoanelor care au experiență în acest domeniu și nu ar trebui să te apuci să aplici singur spuma.

Pentru a răspunde clar la modul în care se obține spuma poliuretanică pentru izolarea casei va trebui să specificăm de la bun început că aceasta are două componente de bază și anume:

  • un catalizator cu alcooli de ordin superior, în care se află agentul tensioactiv și gazul pentru spumare;
  • o componentă formată din izocianți.

Toate aceste componente ale spumei poliuretanice se combină în zona de presiune înaltă a unui piston special sub influența presiunii. Totul este creat astfel de reactorul de pulverizare, care duce la formarea spumei poliuretanice.

Modul în care spuma poliuretanică se formează depinde în foarte mare măsură de componentele sale. Acestea se combină astfel încât să formeze ceea ce astăzi cunoaștem drept izolație cu spumă. Formarea spumei este dată de reacțiile chimice și fizice foarte puternice și este generată în mare parte de cantitatea de căldură din produs. Pentru ca această spumă să reziste cât mai bine, reticularea este foarte importantă.

De asemenea, în momentul în care spuma este aplicată, se vor obține impermeabilizări termice foarte bune astfel încât stratul de spumă să reziste cât mai mult și cât mai bine, chiar și la intemperii puternice. Aplicarea spumei trebuie făcută corect și de aceea sarcina izolației ar trebui lăsată specialiștilor în domeniu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`