Zăpadă de PESTE un metru și jumătate și risc MARE de AVALANȘE în zona turistică Bâlea Lac

Zăpadă de PESTE un metru și jumătate și risc MARE de AVALANȘE în zona turistică Bâlea Lac
Foto: pixabay.com

În zona Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, la peste 1.800 de mtri altitudine, meteorologii avertizează că este risc mare de avalanșe. În acea zonă stratul de zăpadă depășește un metru jumătate.

CUTREMUR LA PRO TV! ANDREEA ESCA, ÎN SCAUN CU ROTILE! ACCIDENTUL A FOST CUMPLIT (GALERIE FOTO)

Dacă la altitudinea de 1.800 de metririscul de avalanşă este marede gradul patru pe o scară de la unu la cinci, sub această înălţime, riscul este mai mic, de gradul trei.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! CORINA CHIRIAC ȘI ADRIAN ENACHE AU DAT VESTEA CEA MARE: SUNT OFICIAL ÎMPREUNĂ! NU SE MAI ASCUND (GALERIE FOTO)

„Principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară a stratului, format prin acumulări din episoadele recente de ninsori.

REPEDE CLICK AICI – POZE XXX NECENZURATE CU MODELUL CE A PROMIS CĂ TRIMITE POZE CU EA ÎN PIELEA GOALĂ TUTUROR CELOR CARE DONEAZĂ BANI PENTRU AUSTRALIA

Regăsim în altitudine şi numeroase plăci de vânt, în special pe versanţii sudici, sud-estici şi sud-vestici. La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, declanşarea avalanşelor este probabilă. În zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanşele pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, se arată în buletinul nivometeorologic valabil până luni, la ora 20,00, informează g4media.ro.

BOMBĂ! DELIA MATACHE ȘI-A NĂUCIT FANII DIN PRIMA ZI A ANULUI. A POZAT GOALĂ PUȘCĂ ȘI A ÎNCINS INTERNETUL (GALERIE FOTO)

Este bine de știut că accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Turiştii pot urca cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde se poate urca doar folosind transportul pe cablu, atunci când vremea este bună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`