Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, în cadrul emisiunii ”Dosar de Poltician”, moderată de Silviu Mănăstire, că, dacă va fi cazul, va depune o plângere penală la Parchet privind rezilierea contractului de construcție a lotului 3 al proiectului de infrastructură al autostrăzii Lugoj – Deva.
”Eu am declanșat o anchetă la Compania de Drumuri cu verificarea, printre altele, a acestei situații, cum s-a ajuns la reziliera acestui contract, ce a urmat după reziliere până în momentul în care noi am decis să dăm în trafic acest lot de autostradă cu restricții de viteză și de tonaj, iar concluziile le voi transmite Parchetului, dacă ele sunt de Parchet”, a afirmat ministrul.
Acesta a mai reamintit că, în ședința de Guvern de miercuri, a anunțat că începând de joi dimineață, pe autostrada Lugoj – Deva, lotul 3, pe cei 21 de kilometri dintre Holdea și Ilia se ve circula temporar fără restricții de tonaj.
”Așadar, obiectivul Companiei Naționale de Drumuri și a Guvernului este acela de a finaliza toate lucrările rămase executate din cadrul autostrăzii Lugoj – Deva astfel încât circulația să se desfășoare pe de-o parte în condiții de siguranță, iar pe de altă parte ne propunem ca circulația pe cei 88 kilometri dați în trafic să se desfășoare fără restricții de viteză sau de tonaj”, a adăugat oficialul.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Reamintim că încă din ședința de Guvern de miercuri dimineață Ludovic Orban a cerut o anchetă penală privind situația care a dus la rezilierea contractului în fosta guvernare PSD.
„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăștia pe lotul 3, nu plătește nimeni? Sper că ați făcut sesizare”, a spus tranșant Ludovic Orban, iar Lucian Bode i-a răpuns că, „categoric, Categoric, suntem în instanță pe lotul 3, vă referiți la cei 21 de kilometri cu constructorul spaniol”.
Ulterior premierul Ludovic Orban a adăugat că „Acolo a fost cu siguranță un aranjament între managementul companiei și constructor, ca să rezilieze contractul fără temei legal, tocmai ca să creeze posibilitatea companiei să câștige. Acolo lucrurile sar în ochi. Lipsa de apărare, toate trebuie sancționate. Trebuie trimis către parchet”.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, recent, că, în primele patru luni ale anului, au fost demarate lucrările pe aproape 70 de kilometri, urmând ca, până la finalul anului, să fie dați în lucru alți 80 de kilometri.
„Aceasta este cea mai importantă informație. Șantierele nu s-au oprit. Nu numai că nu s-au oprit, au fost accelerate marile proiecte de investiții în infrastructură, în cea rutieră, dar și în celelalte, în feroviar, la metrou, la aeroport. Lucrările, șantierele nu s-au oprit. Acesta este cel mai important mesaj pe care l-au dat companiile în perioadă de criză. Am avut un dialog constant cu ei. Faptul că nu s-au oprit șantierele, faptul că am reușit, și vorbesc de șantiere deschise – la autostrăzi, de exemplu, și drumuri expres – de 164 de kilometri. Dintre acestea, aproape 70 de kilometri au fost șantiere deschise în primele patru luni. În perioadă de criză am reușit să intrăm cu utilajele”, a spus demnitarul.