Primul lot din Autostrada Bucureștiului ar putea fi gata în vara acestui an, estimează Asociația Pro Infrastructură

Primul lot din Autostrada Bucureștiului ar putea fi gata în vara acestui an, estimează Asociația Pro Infrastructură
Sursa foto: Captură Video - Sorin Grindeanu / Facebook

Lucrările la primul lot din Autostrada Bucureștiului ar putea fi gata la sfârșit de mai sau început de iunie în acest an, estimează Asociația Pro Infrastructură (API). Astfel, se va putea circula de pe Autostrada Bucureștiului pe Autostrada Soarelui.

Cele două loturi, aproape de finalizare

Reprezentanții API au estimat și că este posibil să se circule între DN5 și DN 4 în luna martie și din DN4 până în A2 în mai-iunie, fiind o întârziere de circa 8-9 luni față de termenul din contract, care este octombrie 2023, informează Economica.

Dacă lucrările s-ar finaliza la sfârșit de mai sau început de iunie 2024, ar fi o veste extrem de bună pentru șoferii care tranzitează regional, dar și pentru bucureșteni.

Anul 2023 s-a încheiat cu deschiderea circulației a nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 și DN6. Tot la finalul anului trecut, șeful CNAIR a menționat că lucrările pentru construcția lotului 1 ajunseseră la un stadiu de 81%, iar cele din lotul 2 la 98%. La începutul anului 2024, cele două loturi trebuie să fie finalizate în totalitate pentru a se putea circula între Glina și Bragadiru.

Lotul 3, abia la jumătate

Lucrările de la lotul 3, între Bragadiru și Joița, au ajuns abia la stadiul fizic de 56%.

După finalizarea celor trei loturi ale semi-inelului sudic al A0 va face posibilă circulația pe autostradă între A1 și A2.

Valoarea contractelor pentru construcția Autostrăzii Bucureștiului este de 2,46 miliarde de lei, fără TVA, bani din Fonduri Europene Nerambursabile, mai scrie Economica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)