Autorul dublei crime de la Bran a fost condamnat la peste 23 de ani de închisoare. Anchetatorii spun că l-au capturat după ce l-au pus să recite din Psalmi

Autorul dublei crime de la Bran a fost condamnat la peste 23 de ani de închisoare. Anchetatorii spun că l-au capturat după ce l-au pus să recite din Psalmi
Foto simbol: Pixabay

Se pare că Daniel Ioan Pepine, autorul dublei crime de la Bran, a fost condamnat la 23 de ani și 6 luni de închisoare pentru fapta comisă la începutul anului 2023.

Cel care și-a omorât cu brutalitate pe vărul și pe soția acestuia a fost capturat în urma unui stratagem ingenios folosit de un psiholog criminalist, notează realitatea.net.

Criminalul de la Bran a fost condamnat la peste 23 de ani de închisoare

După comiterea faptelor, bărbatul s-a ascuns în casă, fiind înarmat cu un cuțit. În momentul în care anchetatorii au fost alertați, s-a dovedit că Pepine suferă de probleme psihice și, datorită pericolului considerabil, au solicitat ajutorul unui psiholog criminalist de la INC București.

Ținând cont că acesta este credincios, psihologul a recitat Psalmii și l-a pus pe Daniel Pepine să facă același lucru,  determinându-l  să lase cuțitul de-o parte. Atunci au intervenit polițiștii de a Serviciul de Acțiuni Speciale, fiind evitată astfel o nouă tragedie.

Pepine a descris actele sale înfiorătoare ca pe un coșmar în care el era atacat, în timp ce lupta cu un cuțit. Mai mult decât atât, criminaliștii au prezentat adevărul sinistru: în noaptea crimei, Pepine a intrat în casa victimelor sale, forțând o ușă laterală, și a folosit un cuțit și un topor pentru a-și omorî rudele. Hainele lui pline de sânge au fost descoperite în casa sa, alături de un topor murdar de sânge.

Câinele de urmă al Poliției Brașov a condus criminaliștii la casa în care se ascundea individul. Raportul psihologilor a stabilit că, deși Pepine are probleme mentale, el a simulat simptome de amnezie și are discernământ, astfel că a fost judecat și condamnat ca un criminal, nu ca un om bolnav.

Totodată, pe lângă închisoare, bărbatul va trebui să plătească rudelor victimelor daune morale în valoare de 1.844.969,87 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`