Autorul accidentului mortal de pe Calea Floreasca va fi eliberat. Mama uneia dintre victime, apel disperat pentru dreptate

Autorul accidentului mortal de pe Calea Floreasca va fi eliberat. Mama uneia dintre victime, apel disperat pentru dreptate
Foto: cancan.ro

Andrei Andronie, tânărul care a provocat pe 5 noiembrie un accident mortal pe Calea Floreasca din Capitală, soldat cu moartea a două persoane, va fi eliberat din arest preventiv, cu interdicția de a părăsi Capitala. Decizia magistraților nu poate fi atacată cu recurs.

Andronie, în vârstă de 20 de ani, a cerut magistraților Tribunalului București să fie eliberat din arest, asta după ce instanța a hotărât la sfârșitul lunii noiembrie ca acesta să rămână după gratii.

Andronie Traian Andrei ieşise sâmbătă dimineață, 5 noiembrie, dintr-un club, unde a petrecut toata noaptea. Băuse, cel mai probabil, însă anchetatorii nu au putut să stabilească cu exactitate pentru că nu a vrut să se supună alcooltestului.

Mergea cu viteză pe Calea Floreasca din Capitală, iar unii martori susţin că avea 180 km pe oră. Nu a mai putut opri pentru a da prioritate unui taxi, iar de aici întreaga tragedie. Patru maşini au fost distruse în carambol. În urma accidentului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

Strigăt de disperare către magistraţi

Vestea privind eliberarea şoferului ucigaş a şocat-o pe mama uneia dintre victime. Într-o intervenţie telefonică la Ştirile B1 TV, Emilia Micu, mama taximetristului ucis în accident, a făcut un apel diperat către magistraţi să îl ţină pe tânăr în spatele gratiilor.

„Nu se poate așa ceva, nu se poate! Procurorii ar trebui să facă dreptate. Îl eliberează pentru că are tatăl lui bani? Este un pericol public din moment ce l-au arestat. Sunt profund indignată!”, şi-a strigat durerea femeia.

Ștefan Micu, în vârstă de 32 de ani, lucra ca taximetrist pentru a-și întreține familia și urma cursurile unui masterat, după ce absolvise două facultăți la stat. El se pregătea să se căsătorească în primăvara anului 2012.

A doua victimă este o studentă, care se afla în mașina de taxi în momentul producerii accidentului.

Mama taximetristului ucis de Andrei Andronie cere dreptate magistraților

Embed: " />

Deși decizia instanței nu mai poate fi atacată cu recurs, Emilia Micu dorește cu orice preț ca Andrei Andronie să rămână în arest, motiv pentru care a anunțat că va face tot posibilul pentru a-l vedea închis pe ucigașul fiului său.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, avocata Paula Iacob s-a oferit să o ajute în demersurile legale. Aceasta va încerca să prezinte noi probe magistraților în timpul procesului, în speranța dovedirii că Andrei Andronie a încălcat numeroase prevederi.

„Merg pe ideea că s-a greșit foarte mult. Nu mi se pare normal ca un om care a consumat alcool și care a omorât doi oameni din această cauză, să fie judecat în stare de libertate”, a spus avocata Parula Iacob.

Decizia magistraților de a-l elibera pe Andrei Andronic, contestată

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_13340').select();" id="embed_text_13340" />


Acuzații de mită după decizia de eliberare a lui Andrei Andronie

Luana Mica, sora taximetristului ucis în acest accident, a declarat, în cadrul emisiunii „Fapt Divers” difuzată de B1 TV, că magistrații care au decis eliberarea sunt control judiciar a lui Andrei Andronie au fost mituiți.

Toată lumea a fost mituită, din atitudinea președintei de judecată eu asta am văzut, că sunt mituiți„, este de părere Micu.

Aceasta susține că nu este normal ca tânărul care a ucis două persoane să fie eliberat din arest și consideră că încadrarea faptei sale trebuie schimbată din omor din culpă în omor calificat.

Am sperat 20% că nu se va întâmpla chestia asta. Așa ceva nu se poate, am rămas șocată. Noi voiam ca el să rămână în arest. Vreau să-l pedepsească, a mers beat la volan, avea 180 la oră, sunt fapte agravante. Trebuie schimbată agavrarea din omor din culpă în omor calificat„, a conchis Luana Micu.

Acuzații de mită în cazul accidentului mortal de pe Calea Floreasca

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_13344').select();" id="embed_text_13344" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`