CORONAVIRUS. Autoritățile infirmă zvonurile privind starea agravată a fostului ofițer MAI, care a mințit că nu a părăsit ţara şi a blocat mai multe instituţii cheie

CORONAVIRUS. Autoritățile infirmă zvonurile privind starea agravată a fostului ofițer MAI, care a mințit că nu a părăsit ţara şi a blocat mai multe instituţii cheie
foto: Pixabay

Autoritățile române infirmă zvonurile, lansate de unele canale media, potrivit cărora fostul ofițer MAI, confirmat cu coronavirus, este în stare gravă.

Informațiile noastre sunt că starea de sănătate a sa este ușor ameliorată față de zilele trecute”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre Nelu Lupu, angajat în acest moment la ADP Sector 4.

Amintim că acesta a bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost internat pe 5 martie la Spitalul de urgență Dimitrie Gerota, mințind autoritățile cu privire la istoricul deplasărilor sale.

Ulterior, după confirmarea cu Covis-19, s-a aflat că acesta a fost în Israel, unde ar fi și contactat virusul.

El a intrat în contact cu mai multe persoane, împărțind mărțișoare la serviciu în data de 2 martie.

Pentru că a ignorat dispozițiile autorităților, bărbatul a infectat cel puțin cinci persoane. Printre acestea, nora sa, însărcinată, fiul său şi nepotul de trei ani și fiul său, anagajat al SRI.

Soţia sa, care lucrează la ADP Sector 4, nu a fost confirmată deocamdată.

Marţi dimineaţă, un medic de la Gerota a fost şi el confirmat cucoronavirus, acest fiind infectat tot de fostul ofiţer MAI.

De asemena, Spitalul Gerota a intrat în carantină, accesul fiind complet restricționat în unitatea medicală.

Totodată, Gabriela Firea a precizat, miercuri, că acesta a fost plecat în Israel cu o angajată din cadrul Primăriei Capitalei.

Miercuri,Gabriela Fireaa declarat că o angajată a primăriei de la evidența populației a spus, recent, că a călătorit înIsraelcuNelu Lupu.

Am închis birul de Evidența Populației, începând de azi dimineață (miercuri, n.r.) pentru căo colegă de la acest birou a anunțat abia azi dimineață faptul că s-a aflat în excursie înIsraelcu pacientul de 60 de ani, fost ofițer, angajat la ADP Sectorul 4.Și doar pentru că a informat abia astăzi conducerea, am luat măsurile care s-au dispus la nivel național, și anume: toate cele 70 de persoane angajate la biroul de Evidența Populației au intrat de azi dimineață în izolare la domiciliu, li sGrupul de Comunicare Strategică.e vor face testele necesare și procedăm deja la dezinfecția tuturor birouilor, holurilor, toaletelor, intrărilor.”, a declarat Firea.

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora ar fi vorba despre un amantlâc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`