Autoritățile iau în calcul alte ipoteze privind îmbolnăvirea pacienților de la Spitalul Murgeni: Sursa de apă sau conservele din depozitele spitalului

Autoritățile iau în calcul alte ipoteze privind îmbolnăvirea pacienților de la Spitalul Murgeni: Sursa de apă sau conservele din depozitele spitalului
sursă foto: captură YT

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a oferit noi detalii în cazul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde 3 pacienți au murit în decurs de câteva ore, în timp ce alți 29 au fost transferați, având probleme digestive. Dacă inițial autoritățile au luat în calcul drept cauză mâncarea pe care spitalul a primit-o pomană de la călugării unei mănăstiri, în prezent anchetatorii au ajuns la o altă concluzie. De vină ar putea fi sursa de apă sau conservele din depozitele spitalului, a spus prefectul:

„Un fapt caritabil s-a putut transforma într-o nenorocire colectivă. Nu suntem foarte siguri, ba chiar aproape spre deloc că această îmbolnăvire a venit datorită acelei hrane de la Mănăstirea Florești. Nu am avut înregistrate niciun fel de solicitare de ambulanță sau solicitare de sprijin medical din zona Mănăstirii Florești, ceea ce ne conduce spre o altă concluzie, astea fiind discuții până vom obține rezultatele laboratorului, că problema ar surveni din altă sursă. Această sursă pe care noi o discutăm și pe care am luat-o în calcul ar fi ori sursa de apă, ori aceste conserve care există în depozitele spitalului.

O specificație pentru mănăstire strictă nu există, însă există o specificație care duce la această discuție, în sensul că nu au voie să ofere spre consum populației decât instituțiic are sunt autorizate din punc de vedere sanitar-veterinar. Aceasta este o discuție. Faptul că administratorul spitalului a primit și a acceptat aceste produse fără să cunoască proveniența și modul în care au fost preparate acolo cred că este o greșeală mai mare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`