Autoritățile din Târgu Jiu promit un al doilea heliport, deși primul, de 4,5 milioane de lei, stă închis de 3 ani

Autoritățile din Târgu Jiu promit un al doilea heliport, deși primul, de 4,5 milioane de lei, stă închis de 3 ani
Foto simbol: ISU / Facebook

Autoritățile din Târgu Jiu promit un nou heliport, deși au băgat 4,5 milioane de lei în cel vechi, care nu e funcțional de trei ani. Primăria și Consiliul Județean își pasează vina. Între timp, de suferit au pacienții.

Autoritățile din Târgu Jiu promit un heliport, deși există deja unul

Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu, a explicat, pentru Digi24, de ce heliportul existent nu e funcțional: „În acest moment mai sunt două probleme: una dintre ele este legată de un compartiment specializat care trebuie realizat în structura Consiliului Județean de la Târgu Jiu pentru că gestionarea nu se mai face de primăria Târgu Jiu. Noi l-am finanțat. El devine funcțional din momentul în care Spitalul Județean de Urgență, care este în subordinea Consiliului Județean, și-a creat compartimentul de specialitate”.

În schimb, Consiliul Județean Gorj spune că investiția nu a fost transferată deoarece primăria n-a făcut recepția: „Se lucrează și sper, cât de curând, ca autoritatea aeronautică să emită avizul, astfel încât primăria să facă recepția finala a lucrării. După recepția finală urmează predarea prin act administrativ către Consiliul Județean”.

Cu toate acestea, autoritățile promit că vor contrui un nou heliport, aproape de Spitalul Județean. Între timp, elicopterul SMURD aterizează pe un teren sintetic de fotbal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`