Autoritățile din China vor avea o videoconferință cu omologii români și din alte state din Europa Centrală și de Est pe tema pandemiei de coronavirus

Autoritățile din China vor avea o videoconferință cu omologii români și din alte state din Europa Centrală și de Est pe tema pandemiei de coronavirus
Foto: hepta.ro / Zuma Press / Cheng Min

Autoritățile din China și din țările Europei Centrale și de Est, inclusiv din România, vor avea o videoconferință, vineri, pe tema combaterii pandemiei de coronavirus, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, Geng Shuang, într-o conferință de presă, potrivit caleaeuropeana.ro.

”Funcționarii din MAE chinez și cei ai Comisiei Naționale pentru Sănătate și experți în controlul bolilor, tratament clinic, aviație civilă, vamală și carantină comunitară vor împărtăși informații și schimb de experiență cu omologii lor din 17 țări din Europa Centrală și de Est, și anume Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia”, a declarat Geng Shuang.

Acesta a mai precizat că autoritățile chineze doresc să ajute aceste state în cea mai bună capacitate pentru a depăși această criză.

Acest anunț are loc în contextul în care, China a trimis joi experți și materiale în Italia, țara cea mai afectată din Uniunea Europeană.

Cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus sunt Italia, Franța, Spania și Germania, cele mai multe cazuri confirmându-se în Italia, peste 15.000, cu mai mult de 1.000 de decese înregistrate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`