Autoritățile au anunțat alte 6 decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19. Bilanțul total a urcat la 451

Autoritățile au anunțat alte 6 decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19. Bilanțul total a urcat la 451
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seară, alte șase decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19 din România, care duc bilanțul național la un total de 451 de victime. Ultimele fatalități se referă la persoane care proveneau din județele Iași, Mureș și Brașov. Vestea vine în contextul în care, potrivit celui mai recent raport, autoritățile au diagnosticat cu infecție cu coronavirus8.746 în toată țara. Din numărul total, 256 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă, în timp ce alți aproape 1.900 s-au vindecat. Până în prezent, au fost prelucrate circa 94.000 de teste pentru SARS-CoV-2.

Decesul 446 implică un bărbat de 84 de ani, din județul Iași, care a fost internat în secția de boli infecțioase din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în 3 aprilie. În 11 aprilie, el avea să fie transferat la terapie intensivă. Între timp, în 5 aprilie, bărbatul fusese confirmat cu COVID-19. Decesul s-a produs în 19 aprilie.Comorbidități: HTA, insuficiență cardiacă, poliartrită reumatoidă.

Decesul 447 se referă la o femeie de 35 de ani, din Mureș. Ea a fost internată în secția de boli infecțioase din Spitalul Municipal Sighișoara, în 5 aprilie, pentru ca în 7 aprilie să fie transferată într-o secție cu aceeași specializare din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Târgu Mureș. În 10 aprilie, ea era mutată la ATI. Rezultatul pozitiv pentru SARS-CoV-2 a venit în 6 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 18 aprilie.Comorbidități: Obezitate, diabet zaharat, HTA, boli cardiovasculare.

Decesul 448 vizează o femeie de 47 de ani, din Mureș, care a fost internată în Clinica de Pneumologie din Spitalul Clinic Județean Mureș în 8 aprilie. În 18 aprilie, ea ajungea la ATI și, în aceeași zi, avea să și moară. Rezultatul pozitiv venise în 8 aprilie.Comorbidități: Boli cardiovasculare, HTA.

Decesul 449 se referă la un bărbat de 30 de ani, tot din Mureș. În 7 aprilie a fost interat în Spitalul Municipal Târnăveni, iar în 10 aprilie a fost mutat la secția de terapie intensivă din Spitalul Clinic Județean Mureș. Rezultatul pozitiv a venit în 9 aprilie, iar decesul a fost înregistrat în 18 aprilie.Comorbidități: Obezitate.

Decesul 450 se referă la o femeie de 64 de ani, din județul Brașov. În 27 martie era internată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Rezultatul pozitiv pentru SARS-CoV-2 a venit în 18 aprilie, iar ea a murit o zi mai târziu, în 19 aprilie. Comorbidități: Fistulă colecisto-duodenala, ileus biliar, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cls II, insuficiență respiratorie cronică, BPOC,
HTA, obezitate.

Decesul 451 se referă la o femeie de 65 de ani, din Brașov și ea, ce a fost internat în 3 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru ca în 16 aprilie să fie mutată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Cu o zi în urmă, în 15 aprilie, se confirma că are COVID-19. Femeia a decedat în 18 aprilie.Comorbidități: Ciroză hepatică decompensată, insuficiență hepatică, encefalopatie portal, hipersplenism, rectoragie.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`