CORONAVIRUS | Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară: ”Este puţin probabil ca boala să fie răspândită prin alimente”
Paul Anghel, directorul general al ANPC, a declarat că virusul COVID-19 este puțin probabil să se transmită prin intermediul alimentelor, citând astfel un studiu al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară.
„Pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la răspândirea virusului, EFSA (European Food Safety Authority) a publicat un comunicat pe site, în care precizează că este puţin probabil ca boala să fie răspândită prin alimente.
Directorul pentru cercetare al Agenţiei Europene pentru Siguranţa Alimentelor, Marta Hugas, a declarat că precedentele epidemii provocate de un coronavirus – SARS-CoV şi MERS-CoV – au arătat că transmiterea prin consumul de alimente nu a avut loc. Asadar vanzarea vrac a produselor din carne si lapte este conformă tuturor normelor de siguranţă nationale si UE”, a transmis directorul Protecţiei Consumatorului.
În România, la cea mai recentă informare, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că sunt 260 de infectări raportate cu coronavirus, 14 dintre aceste cazuri fiind noi. 19 pacienți au fost declarați vindecați și, prin urmare, externați.