Autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii avea un singur șofer, care a condus 16 ore. Ce le-a spus acesta polițiștilor

Autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii avea un singur șofer, care a condus 16 ore. Ce le-a spus acesta polițiștilor
Sursa: Inquam Photos / George Călin

Șoferul autocarului care a intrat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din Capitală ar fi condus 16 ore fără pauză. 47 de turiști greci se aflau în autocar. 22 au fost răniți și unul a murit. Șoferul, care nu vorbește nici engleză, le-a spus polițiștilor, prin intermediul unui traducător, că nu a văzut primul limitator de viteză și că a schimbat banda chiar înainte să ajungă la al doilea și că spera că autocarul o să încapă.

Șoferul autocarului implicat în accidentul din Capitală conducea de 16 ore

O pasageră din autocar a susținut, pentru Digi24, că șoferul a condus 16 ore fără pauză. Presa greacă notează că acesta a plecat din Volos și a mers 900 de kilometri.

Mulți dintre pasageri sunt în stare de șoc și nu au vrut să vorbească cu presa. Alții, în schimb, care au acceptat să discute, s-au plâns că autocarul avea un singur șofer, care a condus din Grecia până în România.

Turiștii au plătit 165 de euro pentru vacanța în România. Mâine ar urma să vină un alt autocar din Grecia, care să-i ducă înapoi acasă.

Ce le-a spus șoferul polițiștilor

Șoferul a vorbit cu polițiștii prin intermediul unui traducător, notează Digi24. El le-a spus agenților că nu a văzut primul limitator de viteză și că a schimbat banda chiar înainte să ajungă la al doilea și că spera că autocarul o să încapă.

Mai apoi a trecut pe banda a treia, unde a lovit limitatorul de înălțime.

Autocarul ar fi avut atunci circa 40-50 de km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`