Autocar răsturnat pe A2, în județul Călărași: Un adult și un copil au murit. Zeci de oameni au fost răniți și transportați la spitale din Capitală. În urma accidentului a fost declanșată o anchetă (VIDEO)

Autocar răsturnat pe A2, în județul Călărași: Un adult și un copil au murit. Zeci de oameni au fost răniți și transportați la spitale din Capitală. În urma accidentului a fost declanșată o anchetă (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 15.00 Anchetă în urma accidentului cumplit de pe Autostrada Soarelui, în care doi oameni au murit şi alţi 48 au fost răniţi. Din primele informaţii, în jurul orei unu dimineaţa, şoferul ar fi adormit la volan, iar autocarul a rupt parapetul şi s-a răsturnat. Acul vitezometrului s-a blocat la 110 kilometri pe oră în impact. Nu mai puţin de 79 de angajaţi MAI şi 18 echipaje SMURD, printre care şi un spital mobil au intervenit la faţa locului.

Accident grav în noaptea de sâmbătă spre duminică pe Autostrada Soarelui.

Un adult şi un minor au murit, după ce un autocar în care se aflau peste 50 de ucraineni s-a răsturnat pe raza judeţului Călăraşi, informează B1 TV.

Grupul de Ucraineni se întorcea dintr-un concediu din Bulgaria când a avut loc tragedia.

Din primele informaţii se pare că şoferul ar fi adormit la volan. Traficul pe autostradă a fost blocat ore în şir.

”A fost instituit planul roșu la solicitarea inspectorului-șef al ISU Călărași, care este primul care poate solicita acest lucru în baza informațiilor pe care le are. Asta înseamnă dacă ai un accident cu multiple victime care depășește capacitatea de intervenție imediată a județului respectiv sau a localității respective. S-a declanșat planul roșu. Asta înseamnă că s-a solicitat sprijin și din zonele limitrofe, de la Ialomița s-au deplasat echipe de la ambulanța și SMURD Ialomița, iar de la MAI de la centrul integrat de comandă s-a luat decizia să trimitem echipaje din București. Acolo au fost mobilizate zece echipaje de prim ajutor, unu de terapie intensivă mobilă, două autospeciale, o unitate mobilă de primiri urgență și două ambulanțe de urgență cu medic dela Serviciul de Ambulanță București”, a declarat secretarul de stat din MAI, Raed Arafat.

În autocarul răsturnat pe Autostrada Soarelui se aflau 51 de turişti din Ucraina şi doi şoferi bulgari. Se pare că bărbatul aflat la volan a adormit şi autocarul s-a răsturnat. Două persoane şi-au pierdut viaţa.

”Am fost solicitați în jurul orei 1.27 să intervenim pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 54, pe raza localității Nicolae Bălcescu. Acolo, colegii mei au identificat un autocar răsturnat. În respectivul autocar se aflau 53 de persoane, 51 de pasageri, turiști și doi șoferi. Avem două persoane decedate, ambele de sex feminin și avem alte 41 de persoane transportate cu diferite traumatisme mai ușoare sau mai grave la spitale din capitală”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași.

Răniţii au fost trimişi la cinci spitale din Capitală. 13 dinte victime au ajuns la spitalul Floreasca.

”Două cu leziuni mai severe, un bărbat cu traumatism cranio-cerebral și cu o amputație la nivelul membrului superior și un al doilea bărbat cu un traumatism cranio-cerebral grav și cu mai multe contuzii la nivelul toracelui și abdomenului”, a declarat Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca.

Autocar răsturnat pe A2. Un adult și un copil au murit

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)