Augustin Zegrean: „Guvernul ar trebui să ia în calcul amendamentele propuse la pachetul de măsuri fiscale” / Care sunt șansele unei sesizări la CCR (VIDEO)

Augustin Zegrean: „Guvernul ar trebui să ia în calcul amendamentele propuse la pachetul de măsuri fiscale” / Care sunt șansele unei sesizări la CCR (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privința proiectului Guvernului PSD-PNL de creștere a taxelor.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creșterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele românești și îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă.

Ce șanse de câștig are o astfel de inițiativă

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR a avut o intervenție telefonică pe B1 TV, în care vorbește despre ce șanse de câștig ar avea o astfel de inițiativă la Curtea Constituțională.

„Ce trebuie să știe lumea este că procedura aceasta a asumării răspunderii Guvernului nu înlătură controlul de constituționalitate, deci, după ce legea, dacă nu vom adopta o moțiune de cenzură, cum scrie la Constituție împotriva acestei legi, legea va putea fi supusă controlului de constituționalitate. Ce șanse va avea? Depinde cât de inspirați vor fi cei care scriu sesizarea la Curte, pentru că știți foarte bine, Curtea nu se poate autosesiza, nu se poate sesiza din oficiu decât cu privire la legile constituționale. Deci dacă vor găsi într-adevăr motive de neconstituționalitate, curtea nu va putea să treacă peste ele fără să le admită.

Dar se vorbește atât de mult despre acest proiect de lege și am impresia că nu prea este citit proiectul de lege. Nu știu ce să zic, dar cei care acum amenință că vor face sesizare la Curte, ar face bine să facă amendamente la proiectul de lege, pentru că și la acest proiect de lege se pot face amendamente și Guvernul dacă vrea să facă treabă și vrea să rezolve lucrurile, ar trebui să se aplece asupra acestor amendamente, să le ia în serios, și unde sunt întemeiate să nu riște o lege care va pica la Curtea Constituțională. Tot demersul este în zadar”, a declarat Augustin Zegrean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`