Şeful Parchetului Judecătoriei Caracal, audiat de procurorii de la Secţia Specială în dosarul privind intervenţia autorităţilor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu

Şeful Parchetului Judecătoriei Caracal, audiat de procurorii de la Secţia Specială în dosarul privind intervenţia autorităţilor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu

Cătălin Zăvoianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, este audiat, joi, la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în dosarul deschis în care se cercetează felul în care au intervenit autorităţile după anunţul dispariţiei Alexandrei Măceşanu în 24 august.

Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal (alături de Cristian Popescu şi Lucian Gabriel Trifu) care au participat la operaţiunea din noaptea 25 spre 26 iulie, când s-a aşteptat cu orele în faţa casei lui Gheorghe Dincă.

Reamintim că atunci, deşi Alexandra anunţase de joi de la ora 11 că a fost răpită şi a dat indicaţii despre locul în care se află, procurorii şi poliţiştii au intrat peste principalul suspect abia a doua zi la 6 dimineaţa.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Între timp, fragmenteosoase au fost descoperite într-o groapă cimentată adâncă de aproape 3 metri. Oasele vor fi expertizate de specialiștii de la INML care urmează să stabilească dacă acestea provin de la un om sau sunt de natură animală. În plus, criminaliștii au delimitat noi zone în curtea lui Gheorghe Dinca, zone unde aparatul de scanat a detectat noi posibile probe, așa că și acolo vor urma săpături.

Căutările pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, mecanicul auto care s-a declarat călăul Luizei și Alexandrei, ating zilele acestea ultima fază.

De mai bine de o lună criminaliștii răscolesc toată proprietatea lui Gheorghe Dincă. O suprafață imensă, de aproape 3.000 de metri pătrați. Fiecare palmă de pământ a fost scanată cu un aparat folosit de arheologi și geodezi. Detectorul a indicat 37 de locuri în care structura pământului a fost răscolită și i-a obligat pe criminaliști să sape tot atâtea gropi, unele mici, însă altele cu diametrul de câțiva metri și adânci de până la 6 metri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`