Au muncit în Italia și au revenit acasă după 20 de ani: „Am câștigat un trai mai bun, dar am pierdut sănătatea”

Au muncit în Italia și au revenit acasă după 20 de ani: Am câștigat un trai mai bun, dar am pierdut sănătatea
Foto: captura video.

Vasile și Otilia Tudorache sunt un cuplu de soți care, după mulți ani petrecuți la muncă în Italia, s-au întors în 2018 la Păulești, județul Vrancea.

Aproape două decenii petrecute în Italia

Povestea lor a fost prezentată, recent, în emisiunea Timpul reîntoarcerii. Vasile, autorul volumului de poezii „Vămile pâinii”, a lucrat în Italia timp de aproape 19 ani, în timp ce soția lui, Otilia, a lucrat acolo timp de 10 ani.

În această perioadă, au muncit din greu pentru a-și asigura o viață mai bună, departe de cei dragi, ca mulți alți români nevoiți să părăsească țara natală.

„În Italia am câștigat un trai mai bun, pentru noi, pentru fete, dar am pierdut mult și în primul rând sănătatea. Ridicam foarte mult, ridicam cutii de 30 de kg de una singură. Era o muncă bine plătită, dar era foarte, foarte greu. De multe ori ajungeam seara acasă și nici să mănânc nu mai puteam de oboseală. Eram într-un stres continuu”, a povestit Otilia.

Vasile a plecat în Italia în anul 2000 și și-a lăsat acasă soția și cele două fiice. A lucrat în gater și în pădure, cu drujba, până când a suferit un grav accident la locul de muncă care l-a ținut două zile în comă și i-a lăsat sechele, fiind nevoit să se pensioneze.

Otilia, în schimb, a fost supusă unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală din cauza greutăților ridicate la depozitul unde lucra. Deși în Italia au avut un trai mai bun pentru ei și pentru fiicele lor, au plătit un preț mare, pierzându-și sănătatea în proces.

Au revenit acasă, unde și-au găsit liniștea sufletească

În 2018, după mulți ani de muncă grea și de trăit în casele altora, familia Tudorache a decis să se întoarcă definitiv acasă, la Păulești, unde și-au găsit liniștea sufletească.

Au finalizat construcția casei lor și și-au pus la punct gospodăria, începând o nouă viață, iar Vasile a reînviat pasiunea sa pentru prelucrarea lemnului, devenind meșter popular și creând obiecte de artă cu ajutorul drujbei.

Această pasiune pentru prelucrarea lemnului a fost moștenită de la tatăl său și a devenit o vocație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui